Thursday, December 29, 2011

ApA aZaM tAhUn BaRu AnDa..???

As-salam semua... ^_^

Ari ni dah 29 Desember la kawan2..hehhee..semalam, berlalu sudah tarikh kelahiran saya yang ke-28..it just go like that jer..petang semalam, saya, adik, ayah, umi, adik ida & adik khairunnisa gi food testing kat Kompleks Tabung Haji, Bayan Lepas ni..and also, done with all the payments needed..lega rasa nyer..ayah cover semua..melainkan bab kompang, silat, PA system and DJ..yang tu saya & Zaidi cover..hehehe...alhamdulillah...syukur..dah settle 1 bab.. ^_^

Ari ni plak, insyaAllah, saya nak ke butik pengantin Jalinan Kasih tu..untuk follow-up ngan dorang tentang baju reception saya, discuss tentang pelamin yang tak jadi nak buat, pilih back drop yang saya nak dan jugak, do some final payment for that..

Hutang yang masih tertunggak nanti, ada lagi 2..(1) doorgift, ada lg half payment (2) OP, ari tu bayar deposit jer..nanti nak letak siap2 duit dalam sampul..senang sket keje..taknak ganggu akaun dah..fhewww....owh lupa..ada lagi 1 payment nak di buat..(3) langsir umah, ada lagi balance nak di bayar masa langsir dah siap..hihii...pastu, leh tarik nafas lega..small2 items tu, takpe lah..tak perlu kot nak reveal semua kat sini..heee...

Semalam jugak, after settle hal2 kat Tabung Haji tu, kami gegas ke GH plak..sebab nak tengok Wani yang kena tahan kat wad jantung..dia ada masalah jantung berdenyut cepat..doktor takut dia pengsan..tambahan plak, dia tengah mengandung..huhuhu..adik teman kan Wani semalam..hope Wani dapat discharge ari ni..huhuhuu...

Opsss..berceloteh panjang lebar lak pasal the latest update..kih3x..kita berbalik pada tajuk entry ni k..apa azam tahun baru anda menjelang tahun baru ni??? saya?? bagi saya, tahun 2012 ni membawa seribu erti buat diri saya..yela, saya akan menamatkan zaman bujang saya pada tanggal 7 Januari 2012 nanti..heeee...life plak, dah memang totally berbeza..saya dah ada tanggungjawab yang besar..huhuhu..harapan & azam saya tahun baru ni ialah, saya nak memperbaiki diri kat mana yang tak elok, dan cuba berubah menjadi yang lebih baik..of course will trying to be seorang isteri yang solehah...amin..amin..tu azam yang paling besar la..yang kecik2 minor2 tu, biar lah saya yang usaha kan sendiri..taknak lah bagitau satu dunia kan..hahaha..joking2.. =D

K guys, got to go..will update u with something news if any..daaa... ^_^

Wednesday, December 28, 2011

It'S mY bUfDaY...

Hai..As-salam semua...

Today is my bufday and also, my countdown is already 10days..yeayyy...!! hopefully apa yang di rancang, berjalan ngan lancar..saya tersangat2 lah busy skang ni..sampai tak sempat nak menulis blog...sedih..huhuu..ari ni alhamdulillah, pape pun saya nak kena balik awal jugak sebab nak kena gi Tabung Haji..deal pasal dewan..supposed last week lagi dah pegi..tapi tu lah, person in-charge tu, wife dia bersalin..tu yang terpaksa postpone tu..takpe lah..semoga petang ni semua berjalan ngan lancar...ada food testing free untuk 10 orang..dan jugak, nak buat payment for all the package..yang tu, ayah saya yang handle..tapi saya & Zaidi ada la buat sket preparation kalu2 kami kena hulur sket payment tu..sebabnye, antara adik beradik saya, dewan saya yang paling mahal kos nyer..hik3x..saje gatai nak buat kat situ..sebab dewan dia cantik..at first, saya gi survey dewan tu sorang2 jer..bila orang tu bawak saya tengok dewan, terus saya falling in love with that hall..hehehe..tu yang terus proceed and just bagitau ayah yang saya nak buat kat situ...ayah plak, dah sedia maklum yang dewan tu agak mahal..tapi saya cakap, takpe..duna akan tambah sket nanti..aiyakkk..so, kena la tunai kan..betul tak..tapi kalu la ayah mood dia petang ni tengah baik ke, mana tau, dia pejam mata, tulis cek untuk total amount, bes gak kan..kih3x..amin..amin..doa siap2..huu.. (-_-")

Kali ni punya bufday, no celebration..takde perasaan sangat pun..kalu tak, saya selalu apply cuti..celebrate ngan yang tersayang..hehhe..hadiah pun, kali ni, anggap hadiah hantaran tu lah sebagai hadiah bufday jugak..hehhe..dah memang berbaloi2 dah pun..brapa dulang saya dapat..kih3x..kat opis ni plak, busy ya amat..keje tak sudah2.so, masa pun berlalu macam tu jer la..i'm now already 28 years old..dah tua dah..hihii..di lahirkan tepat pada jam 5.55am pada tahun 1983..di hospital bersalin pulau pinang..hehe..huhu..i miss my mom..bes nyer kalu mak ada di saat2 saya meniti hari paling bahagia dalam hidup..tapi, saya dan Zaidi serupa..dia lagi lah..ayah pun dah tiada..insyaAllah, saya akan beri kasih sayang sepenuhnya pada Zaidi..sehingga dia tak terasa kesunyian dan kurang kasih sayang tu..insyaAllah..insyaAllah..semoga Engkau merahmati hidup kami..amin..amin..amin..

Owh, saya baru dapat berita yang adik saya Wani kena tahan kat wad..sebab jantung dia berdenyut pantas daripada biasa..semoga duni tak apa2..yelah, dia dah la tengah preggy..risau jugak..huhuu..kwan2, doa kan kesejahteraan adik saya dan jugak kandungan dia k..huhuu.. :(

K lah kenkawan..saya update later k...nak sambung buat keje sket..hehe..

Wednesday, December 21, 2011

BaRu BeLi CaT...OoooYeaaaHHH.!!!

As-salam semua... ^_^

Salam hari Rabu kenkawan semua...hehehe...
Mood happy nih... ^_^

Tadi masa saya dok tengah kalut buat keje, adik cal tanya kan saya..tak nak cat umah ke? sebab nyer Hazrul adik ipar saya tu MC ari ni sebab sakit mata..so, dia ada tanya kan samada nak cat umah or tak..kalu nak, bagitau dia sebab leh la dia tolong cat umah sementara dia tengah MC kat umah tu...ooyeahh..i like it..hehee..dengan gegas nyer saya tengok jam masa tu dah pukul 9.15..saya just reply sms adik cakap, lagi 15min saya sampai umah..ZoooMMmmmm.....saya pun memecut..lepas amik Hazrul kat umah, kami pun menuju ke kedai cat..saya pilih2 color yang saya berkenan untuk cat hall saya dan jugak kawasan tangga umah...saya amik color sama jer..senang sket..taknak terlampau ber'TON' sangat umah saya tu..huhuhu...so, kita tunggu jer lah petang or malam ni masa saya dah  balik keje karang...dah ada hasil sedikit or tak..yeay2x..perasaan teruja sesangat ketika ini..at first, saya beli 3 tong cat dulu..kalu tak cukup, baru top-up kemudian nanti..risau takut terlebih..kalu terkurang takpe lagi..taknak membazir ok..huhuhu..thanks to Hazrul kerana sudi membantu dalam kerja2 mengecat nih..memang saya sangat2 appreciate...huhu..

Nampaknya, hampir selesai sudah kerja2 amal yang saya bercita2 nak buat untuk umah arwah mak nih..suke sesangat..hehee..dinding umah tu, sebenarnya still cantik lagi..cuma ada kesan contengan bebudak kecik yang penah tinggal kat situ..sape lagi kalu bukan anak2 umi ku..huhuhu..umi tak larang, so, dorang pun apa lagi, terus kan misi mereka menconteng dinding umah mak saya...huhuhu..tak patut..memang tak patut..huhuhu..takpe2..rezeki Allah bagi pada ku, nak jugak di share bersama keluarga...tambahan pula, sempena meraikan hari bahagia saya..so, apa salah nyer kan..hehee..sket pun takde rasa bebanan.. ^_^ tengok la nanti, umah mak pun akan jadi cantik jugak macam umah umi...we will see..hahhaha...(gelak jahat)..takde lah..joking2.. ;p

K guys..update to u later k...peace... ^_^

Tuesday, December 20, 2011

BaJu NiKaH

As-salam semua... ^_^

Huuu..saya ketika ini masih berada di ofis..sedang bertungkus lumus menyiapkan keje..tapi skang ni, layout saya tu tengah running...so, daripada dok melangut jer takde buat apa, better saya mencoret kan serba sket tentang al-kisah baju nikah saya ni..

Pada mula nyer, saya hantar kain lace saya untuk di tempah pada tailor yang sama..iaitu tailor yang jahit baju tunang saya tempoh hari..saya suka dengan cutting dan jahitan dia..masa tunang, saya just guna kain satin dan akak tu jahit bunga tampal kat hujung tangan dan hujung baju..so, kira hasil nyer memuaskan hati saya...so, saya just proceed dengan akak ni lah untuk baju nikah saya pulak..lagi pun, akak tu beria2 cakap yang ramai orang dok hantar kat dia jugak untuk jahit baju nikah..dan jugak dia pandai jahit kain lace jugak..kata nya laaa..so, saya pun trust la kat akak ni...sebab akak ni pun memang akui..bukan sembarang orang tau jahit kain lace ni..kalu dapat kat tailor yang tak pandai jahit, ROSAK KAIN..kata akak tu lah..so, memang saya ni pun memang sangat2 tersangat lah risau kalu2 kain saya tu dapat kat tailor yang salah..saya tak nak kain saya tu rosak..sebab sayang kan..kita beli mahal2..huhuhu..

Sebulan selepas itu........
Saya pun gi lah ke butik akak tu menanyakan tentang baju saya tu..malang nyer, saya terperasan, banyak manik2 kat baju tu hilang..akak tu tak jahit balik kat kawasan yang dia nak jahit..contoh, kat tepi baju dan jugak kat bahagian yang dia buat klip...meaning, kat dada dan jugak kat belakang badan..semua manik dah takde..saya pun tanya la, kenapa tak jahit balik manik2 yang dah terkeluar ni..sebab, setahu saya, memang dorang amik upah mahal sket untuk jahit kain lace disebabkan manik2 yang perlu dijahit semula tu la..pastu korang tau tak apa yang akak tu cakap balik kat saya??? dia cakap, kain saya ni kain lama..kain murah kot..sebab benang yang ikat manik saya tu reput..sebab tu habis semua manik terkeluar...ARGHHHH....!!! what the H _ _ _??? orang beli memahal..kat Jakel semua, dia leh cakap macam tu plak??? memang saya PANASSSS...!!

Lepas kejadian tu, nak jer saya buat repot..tapi, tetiba terlintas nak gi ngadu kat kak Emma..tuan punya butik pengantin yang saya cancel dulu..masa tu, sempat la saya bayar deposit rm500 sebelum beralih arah pada butik Jalinan Kasih..tapi, kak Emma ni memang baik..saya pun anggap dia macam mak2 saya jer..dah la saya takde mak dah..kalu mak saya ada lagi, nak jer saya suh mak saya gi marah orang yang jahit baju saya sampai rosak tu..huhuhu..geram sesangat kat dia..tup2, kak Emma ni lepas dengar cite saya, dia rasa kesian..so, dia pun suh saya bawak baju saya tu..dia nak tengok..so, lepas dia tengok tu, dia offer nak tolong..yeayy!! happy sesangat..hehehe..tasi tengah ari, p kat dia kejap..pastu dia tolong alter plak baju tu...bagi jadi fit sket..kih3x...suke2..

Pengajaran...orang teraniaya, selalu Allah tolong..alhamdulillah..syukur...k lah kenkawan..saya nak balik dah ni..daaa..keje saya pun tak settle lagi..to be continue esok..takut dok sensorang kat opis ni..huu

LaNgSiR bArU for LiViNg HaLL....

As-salam kawan2... ^_^

Mood happy....
Semalam baru dapat gaji+bonus...!! tapi, saya dapat pro-rated jer...sebab keje kat company ni tak sampai setahun lagi..next year bulan 2 baru genap setahun..hee..tapi, actually, company bagi 1month bonus pada sesapa yang dah berkhidmat bawah 2tahun...yang lebih dari 2tahun, dorang dapat 2bulan gaji..waaa..kayo2..hehe..ni bukan dari company kami..tapi dari our 'ibu'..kih3x.. =D

Supposed semalam, ada appoinment ngan pihak Tabung Haji berkenaan dewan..tapi, orang yang in-charge tu, cuti plak..sebab wife dia baru bersalin... (-_-") So, tak dapat lagi lah..postpone ke minggu depan..maybe ari Rabu or Khamis..uwaa..uwaa..uwaa..what a last minute deal..huhuu..pape pun, takpe lah..janji semua nanti berjalan ngan lancar sudah.... ^_^

Hah, ni nak share tentang semalam sebenarnya...malam tadi, saya ajak Wani and Hazrul teman kan saya ke Bukit Jambul..sebab saya nak tempah langsir baru untuk hall saya plak..yeayy..!! Kipas pun dah tukar baru..sekarang ni langsir pulak..yeyeye..!! tak sabar nak tunggu langsir tu siap..hihihii.. ;p
Kos buat langsir, hampir 1k jugak la..rm960...fheww...sebab saya buat skali ngan tingkap tepi pintu masuk umah tu skali..bagi matching..ahahahaa..duit bonus ku tahun ni, ku labur kan pada keje2 amal untuk umah arwah mak..yela, kalu kawan2 saya yang mana ada mak lagi, for sure benda2 ni semua, mak korang yang handle kan..tolong sponsor kan ke..tapi saya....semua kena buat sendiri..(dengan nada pilu+sebak+sabar+redha)...huhuu..takpe lah..semua yang berlaku, pasti ada hikmah nyer kan..kalu umah umi leh cantik2, saya pun nak buat bagi umah arwah mak cantik jugak..walaupun biar dengan hasil titik peluh sendiri..saya tak kisah..janji saya puas ati..happy sesangat rasa.. ^_^

K lah kawan2..saya update and cite2 lagi later eh..saya nak focus pada keje pulak..tak sabar nak tunggu keje semua siap...kemudian, leh cuti2 dengan senang hati..jom kita enjoyyy....!!!!! ^_^

Monday, December 19, 2011

DaH bELi KiPaS bArU...YeAy...!!

As-salam kawan2 ku...

Ari ni saya update blog tengah2 malam macam ni sebab mata saya takleh nak tido lagi..dah pejam mata, tapi susah nak lelap..huu..maybe saya pikir banyak benda sangat kot..tambahan pulak, my Big Day hanya tinggal beberapa ari jer lagi..oklah, as usual, every Monday, saya akan update my countdown at my blog..hehe..so, here it is.. 2weeks, 5days = 19days left...waaa...only 2weeks++...memang sangat kalut..sebab banyak benda tak settle lagi ni..I think, it will gonna be a last minute jobs..but, dunt worry...still in control...heehee..

Suka tengok kawan2 blog yang lain yang buat persediaan awal..so, a week before, dorang dah relax2 jer..just waiting for the day..bes kan?? Me?? Tak dapat lah kot..macam tadi pun, saya baru gi beli kipas siling yang baru untuk my hall..yang lama tu, dah uzur sangat..setua usia umah arwah mak saya ni..about 22 years old already..see, of course la kipas tu pun dah rosak kan..hehe..alang2 saya nak kawen ni, saya buat la keje amal sket untuk rumah arwah mak ni..nak bagi dia cantik & kemas..serupa macam umah orang lain..huu..

1 more reason on why I'm writing this blog in the middle of nite ni sebab, I'm worried tomorrow, I'll gonna be super busy at office due to some task that need to be done by this week..dah la Friday I'm taking a leave..so, minggu ni, I just have 4 working days only..huhuu...banyak lagi ni yang tak siap..habis laa..saya nak cepat2 siap, so that saya ada banyak masa untuk tenang kan diri dan pikir kan tentang persiapan wedding..tapi, tu lah..kat ofis pun tengah busy skang..adehh..dugaan betul laa..huu.. :(

K la kawan2, saya tido dulu lah k..will update later I have a time..see ya!!

Wednesday, December 14, 2011

UpDaTe...AcTiViTiEs...

2nd entry of the day.... ^_^

As-salam semua...saya baru jer habis buat keje..tapi untuk 1 bab jer...ada banyak bab lagi okeh..saya harap sesangat bila dah settle semua bab2 yang ada lagi 3, 4 bab tu, dorang akan stop kan dulu keje saya buat sementara..jangan la di tambah kan lagi beban di kepala ni..saya ada nak pikir banyak benda lagi yang blum settle..kalu bab urusan Pejabat Agama, alhamdulillah, semua dah settle..huhuu..tapi ada certain2 hal lagi yang belum settle...

Minggu ni, saya tinggal sorang jer kat umah..sebab adik saya Wani tu nak balik umah mertua dia..adik yang sekolah, ada kat kampung..teman kan tok..so, saya dah bagitau Rini & mintak dia teman kan..hee..nasib baik dia takde hal..kalu tak, kena cari kawan yang lain.. :p

Suppose ada kena gi SPA Sabtu ni..tapi maybe nak tukar appoinment ke ari lain lah..tengok la next week ke..saya banyak benda nak di buat weken ni..kalu gi SPA tu, dah confirm2 saya akan meronggeng lepas tu..sebab dah alang2 ada kat Butterworth tu kan..sure saya akan ajak kawan2 saya yang available kuar...huhu..so, cancel kan dulu appoinment tu..heee...

Ahad lak, saya nak gi kenduri kat Pearl...haish..ni kira nyer dah kali ke-3 saya gi kenduri kat situ..bila nyer orang nak jemput buat kenduri kat Tabung Haji ni? nak jugak saya gi tengok macamana dorang deco dewan kat Tabung Haji tu..yang bakal menjadi tempat wedding ceremony saya nanti..huhuu..

Isnin depan, saya, ayah & Wani akan gi ke Tabung Haji untuk deal pasal bayaran semua & jugak, buat food testing..sebab kami amik dorang nyer catering..hope sedap lah..kalu tak, huhuhu...taktau den nak kata ape..kita serah kan pada ayah jer lah untuk buat decision..huhu..tak sabar nak settle kan cepat2 setiap 1 urusan berkenaan wedding nih..lepas tu, jeng3x..lega nyer rasa di hati..1 beban besar yang di galas udah terlaksana..hik3x.. =D

Next week memang best..sebab Jumaat 23hb tu kami adik beradik dah apply cuti awal2 lagi dah..sebab kami nak turun ke KL..jumpa Afiq bam2..tapi sebelum ke KL, pagi2 buta Jumaat tu, kami nak ke Cameron Highland dulu..nak makan strawberry, jagung, hirup udara nyaman dulu, pastu baru turun ke KL..heee..best2..tak sabar nak tunggu Jumaat depan.. ^_^

Masa tu jugak lah, saya & Zaidi akan bertungkus lumus menyelesaikan segala persiapan terakhir..kami plan nak ke Nilai3, nak ke beberapa shopping mall, then, SETTLE..balik jer penang, saya akan mula kan misi saya untuk men'deco'kan hantaran2 tu semua..dan jugak, hias kan bilik cantik2..erk?? cantik ke bilik tu nanti?? biasa2 jer..maksud saya, sekadar salin cadar yang baru di beli, hampar kan carpet, gitu ajer..hik3x.. =D

24 days to go....!!!! ^_^

7 MoNtHs ALrEaDy...

Hi all, ^_^
As-salam...

Sihat tak kawan2 sekalian?? saya plak still batuk & selsema..demam alhamdulillah dah baik.. :)
Ari ni genap 7 bulan saya & Zaidi bertunang..jap jer masa berlalu..kiranyer, saya & Zaidi bertunang hampir 8bulan lah nanti..hurmm, dugaan masa bertunang?? takde masalah yang berpunca dari pihak ke-3..tapi, dugaan lain2 ada la..gaduh still gaduh jugak..hee..tu lumrah la kan..takde la baik sepanjang masa..ada gak sesekali berlaku perselisihan paham..tapi cepat jer ok balik..memang tak penah lagi la sampai seharian..selalu paling lama pun half day jer..kikiki..

Saya sekarang tengah ready kan diri untuk menempuh alam berumah tangga..kena ready kan fizikal & mental..setiap pagi bila bangun tido, saya sure akan rasa semacam..rasa macam betul ke ni aku dah nak kawen?? besar nyer tanggungjawab saya nanti..huhu..kadang2 rasa best, kadang2 rasa gementar, kadang2 rasa macam tak caya..adehh..mampu kah saya jadi isteri yang solehah?? yang pandai menjaga maruah suami?? yang sopan bila bercakap dengan suami..yang patuh dan taat..yang tabah & sabar dalam menempuh segala dugaan yang mendatang dalam kehidupan berumah tangga nanti..huhu..pape pun, insyaAllah, saya akan laksana kan sebaik yang mungkin..insyaAllah..insyaAllah..insyaAllah...amin....

Tuesday, December 13, 2011

DoOrGiFt iN pRoGrEsS

Hi..As-salam semua..

Kali ni saya update malam2 lak..tengah baring nih..sejuk2 nyaman terasa malam nih..sebab hujan..hehe..tapi, mata saya tak nak lelap lagi plak..haishh..tadi layan cerita cina kat tv3, sambil buat persediaan untuk door gift..saya dah kena start dah ready2 untuk door gift stuff..sebab, dah tinggal lagi brapa minggu jer lagi..target, nak siap kan before cuti krismas..sebab, lepas krismas tu, saya nak focus pada hiasan/deco hantaran2 saya..yang doorgift ni pun, saya just plan nak buat sket2 masa weekdays jer..weken takleh kacau..ada banyak agenda lain yang menanti..paling2 utama, ialah mengemas umah..korang mesti boring dengar saya nyer update kan..tak habis2 dengan mengemas umah.tapi memang betul pun.banyak port kat dalam rumah ni yang nak saya bersih kan dengan rapi..dulu, rumah ni memang ada bibik.tapi, biasa la..anak2 kecil pun ramai..bibik tak menang tangan nak handle semua keja dalam umah ni..so, saya paham.takpe lah..lagi pun, bibik di ambil untuk menguruskan kebajikan umi dan anak2 nyer..

Saya ni kalu mengemas, memang teliti..pendek kata, saya ni ialah seorang yang agak teliti..tapi bukan cerewet..masih leh trima keadaan tu..tapi, tulah..disebabkan penelitian saya nih, saya mengambil masa yang agak lama untuk mengemas sesuatu ruang..hehee..sabo jer la..kikiki..alamak, saya dah ngantuk la kenkawan..esok sambung eh..nite.. :)

Monday, December 12, 2011

PeRaSaAn Ku Di SaAt InI...

As-salam ladies,

2nd entry of the day... ^_^

Hmm, taktau nak cakap macam perasaan saya ketika ini..nak kata happy..yeahh!! i'm happy counting the days..tak tergambar perasaan..bercampur baur..saya taktau macamana nak explain dengan kata2..buat keje pun tak leh nak focus dah..dok terbayang macamana nak hadapi hari2 mendatang..saya dah start apply cuti pada 5 Januari nanti..dan akan masuk keje semula pada 17 Januari..actually, takde la lama mana pun saya cuti..jap jer pun..nak lari dari keje2 ni kejap..nak relax2..nak bercuti..dengan sumone yang bakal bergelar suami ku..hihii..tak lama lagi dah nak pegang title single nih..26ari ni jap jer berlalu..sekarang pun dah nak dekat tengah bulan 12 dah pun..rasa nyer, baru jer ari tu saya post entry masa 1 December lepas..kan?kan? kawan2 blog saya, ada yang dah selamat diijabkabulkan pada weken baru2 ni..tahniah di ucap kan..ada yang bakal berlangsung lagi 2minggu..waa..dorang mesti lagi nervous dari saya..hihihii..

Bab kawan2 plak, saya kena akur dengan keadaan..ramai yang dah berkeluarga...dah susah..tak macam dulu2..time dorang semua kawen..kami2 ni pun masih single..senang nak gerak..walau wedding tu jauh nun ke selatan pun, sanggup kami redah jugak..sekarang, semua terikat ngan komitmen..anak, suami, macam2 lah..ada jugak yang tengah bawak perut..dan ada jugak yang tengah sarat tunggu due nak bersalin..huhu..atas sebab2 ni, saya terpaksa akur jika mereka2 ini tak dapat nak menghadirkan diri di majlis saya nanti..kad tetap di beri..sebagai pemberitahuan & jugak, hati ni teringin sangat nak bertemu kawan2 di hari bahagia..tapi, kita hanya leh merancang..Allah penentu segalanya..mungkin, jika saya berada di tempat mereka, saya jugak akan jadi begitu..huhu..segala2 pergerakan, harus dengan keizinan suami..tak macam time single mingle..hhuhuuu...kawan2 saya plak, ramai yang dah menimang cahaya mata..yelah kan, umur dah lewat 20an..sure lah at least dah ada sorang baby kan..saya jer yang lambat..hope Allah murah kan rezeki baby secepat yang mungkin..sebab saya nak tengok anak membesar di usia saya masih 30an..at least masa tu, anak dah masuk ke sekolah..heee..insyaAllah..jodoh, rezeki, ajal, maut semua di tangan Allah..pape pun, kita kena redha di atas setiap ketentuan Nya..dan kita jugak kena berbalik pada pegangan kita..setiap apa yang berlaku, pasti ada hikmah disebaliknya..

No MoRe MoNtH..OnLy WeEkS LeFt.. ;p

Hi...As-salam... ^_^

My count down today will gonna be 3weeks,6days = 26days...hohoho..sekarang dah takde bilangan bulan lagi dah..hanya tinggal minggu2 yang terakhir sahaja.. ^_^

Happy memang lah happy..tapi happy lagi kalu kat opis ni takde keje..tapi keadaan sekarang ni, saya ada banyak keje..shikin plak, group dia dah senang lenang sekarang..peak time dia dah lepas..bes kan..saya nak keadaan macam dia la..tapi, selalu nyer takkan dapat..benda yang kita taknak berlaku kat kita la yang akan berlaku..huhu..apa leh buat..huhuu.. :(

Last weken balik kampung..takde buat apa pun kat kampung..cuma, adik2 saya tu melaram pakai inai la plak..ish, lelebih lak dorang nih..saje nak bagi saya jeles..huhu...lambat lagi nak tunggu turn jari jemari saya di pakai kan inai..nak tumpang sekaki pakai, takleh plak..so, tengok kan ajer la gelagat budak2 tu..huhu..rasa2 nyer, saya nak pakai inai daun...sebab color dia makin cantik & makin terang..compare to kalu kita pakai inai yang dalam tiub tu..hehehe..

Erk, sori kenkawan...hati tak tenang nak menulis gara2 kepala asyik teringat kat keje jer..nanti2 saya update lagi yek..daaa...

Friday, December 9, 2011

InTeRvIeW dEnGaN tOk KaDi - DoNe!!

Hi...As-salam semua.. ^_^

Ari ni dah Jumaat kan..kejap jer masa berlalu..bukan apa, Isnin lepas saya memang apply leave pun..Selasa masuk keje..tapi badan tak berapa nak sihat lagi..kena aircond sejuk buat hidung saya pedih..so, saya pun amik MC keesokan ari nyer..ari yang saya amik MC tu la saya gi hantar borang nikah & buat interview ngan tok kadi..alhamdulillah..semua dah settle dengan baik..masa tengah interview, ayah ada kat sebelah saya jer..kalu kakak & adik saya dulu, ayah tunggu dorang kat luar..tapi turn saya, tok kadi tu tak bagi ayah saya keluar..dia suh duduk sekali..hihihii..malu pun ada..tapi saya tak kisah..malas nak pikir.. ;p

Soalan yang tok kadi soal ialah,
(1) Baca Al-Fatihah
(2) Baca Tahiyat
(3) Baca Doa Qunut
(4) Cara Mandi Hadas beserta niat
(5) Bila kita di larang bersetubuh...

Tu jer yang tok kadi tanya...pihak laki nanti, saya tak tau lah tok kadi ni nak tanya apa lak nanti..hehe.. ^_^
Tapi tok kadi ni baik sangat..lawak & muka dia sejuk jer mata memandang..rambut, janggut dia semua dah putih dah..tapi still nampak kuat & sihat lagi.. ^_^

Satu lagi perkara yang buat hati saya girang ialah, date nikah saya dah bertukar daripada 8 Januari kepada 7 Januari..bersamaan ari Sabtu, selepas waktu Asar..lebih kurang pukul 5 petang macam tu lah..sempat lah rombongan pihak laki dari Sarawak sampai Penang dulu nanti..hehee..saya seronok bukan sebab dah gatal sangat..tapi sebab saya memang dah lama nak akad nikah & reception di buat pada hari lain2..sebab, nanti ada banyak masa untuk bergambar dengan pakaian nikah saya tu..hehe..adik & kakak saya semua tak sempat nak melaram sangat ngan baju nikah dorang sebab time dorang dulu, nikah pagi, then terus kena siap2 untuk kenduri plak..hee..so, saya agak terkejut sebab ayah saya leh buat decision macam ni..happy sesangat..TQ ayah..hehhe..ayah cakap, tak nak dah buat pada ari yang sama..nanti jadi kalut semacam..kih3x..betul3x..saya sokong..sebabdulu tengok adik saya ari tu sampai lambat kat tempat akad nikah..sedang kan pihak laki & tok kadi dah sampai awal dah..hee.. =D alhamdulillah..hope kali ni semua berjalan dengan smooth jer lah hendaknya..amin..amin..

So, kepada kawan2 yang rapat, yang ingin tengok saya akad nikah, datang lah yea..bertempat di Masjid Al-Soghir, Taman Pekaka..betul2 depan umah saya jer..hehe..suke2x..senang nak usung hantaran nanti..sebab depan umah jer..hehe..

K kawan2, nanti saya update lagi yea..saya nak focus pada keje lagi nih..ada banyak benda yang nak disiapkan..malam ni dah la nak balik kampung lak..hee..

Tuesday, December 6, 2011

1 MoNtH, 2 dAyS...

As-salam semua.. ^_^

Pe kabar kawan2?? saya, kurang sihat sket..demam, batuk, selsema..adehh..ari ni dah masuk ari ke-4 dah..tapi, still tak baik2 lagi..huhuu..

Check it out first..!! 1month, 2days = 33days = 4weeks...hurmmm..dah nak dekat kan..saya dok belek2 calendar & dok pikir2 kan aktiviti setiap weken saya..memang pack..macam2 benda nak buat..tapi, hope sangat saya dapat settle kan segala2 nyer dengan baik..huhu..

Saya takde mood nak menulis ari ni..just nak update stakat ni jer dulu..memang hati nak sangat menulis..tapi, tak terdaya..keadaan kesihatan saya, mood tengah swing sebab frust ngan sumthing & macam2..nanti lah saya update later eh..sorry sesangat...huu..

Friday, December 2, 2011

YeAy..!! JuMpA eHeM2 ThIs WeKeN..

Hi...As-salam ladies.. ^_^

How are you today?? hope all are fine..me?? sedikit kebatuk2kan..uhuk3x..pity me..jangan la melarat..taknak lah nanti masa wedding, pengantin tak sihat lak..nanti tak bestt..huhu..owh, you know what?? i feel very2 glad to heard that kecik(one of my fren) siap dah beli ticket flight ke Penang untuk attend majlis saya nanti..nanti kecik pun nak follow gi outdoor shoot..waaa...me?? so happyyyyy....!!! muahahhaa...yeay..suke sesangat..dah la dia ni actually memang berbakat besar dalam penggunaan DSLR..siap leh buat income dah..best woo.. ^_^ (bila la nak dapat beli DSLR sebijik?? hmmm...)

Yang best lagi jugak, Nur, my old fren during diploma, bagitau..yang mak dia nak datang jugak..tengok saya kawen..waa..lovely..suke2..sorang lagi kawan pun sama jugak..Jaja nama nyer..dia pun cakap yang mak dia nak ikut sama datang kenduri saya nanti..terharu sesangat..uwaaa..huu..actually, Jaja ni ialah Zaidi's officemate..tapi, saya ngan Jaja ni jadi rapat since kami penah jumpa masa saya turun S.Alam and time gi tengok Zaidi main futsal..hehee..biasa lah..orang peramah..memang cepat dapat buat ramai kawan..kih3x..

Berbalik kepada tajuk entry kali ni, weken ni Zaidi nak turun Penang..maybe sabtu ni kot baru dia turun..sebab malam ni baru dia nak balik dari Kerteh - S.Alam...pastu esok dia nak settle kan pape yang patut dulu...then lepas dah settle semua, baru la dia berangkat ke Penang..fuhh..sian dia..penat..uhuk3x..Ahad tu, kami plan nak ke butik pengantin..nak kena bagi ukuran badan Zaidi kat butik untuk buat baju dia nanti..baju pengantin saya pun belum siap lagi..katanya, hujung bulan December nanti baru siap..adehh..apo nih..lambat bebenar tuh..adehh..sabo jer lah..huu.. :(

Pastu, kami nak pusing2 cari barang hantaran jap..apa?? korang terkejut yang barang hantaran kami tak settle2 lagi?? yupsss..betull..tak tipu..memang tak settle lagi..hahhaa..biasa la kami ni..sorang utara, sorang selatan..itu lah jadi nyer..kalu masing2 beli sendiri2 punya barang, ok la kan..tapi kami ni beli barang2 pasangan memasing..so, kena la gi sekali..kang nanti tak berkenan lak kan..kuang3x.. =D pape pun, kalu tak sempat settle untuk perjumpaan kali ni, it will be continue on Chrismas nanti..sebab saya lak akan turun KL masa tu and pada masa tu, semua benda harus lah di settle kan segera..!!! no time anymore..that will be our last meet before our Big Day...hermmm..ok2..baik lah..sila cool kan diri anda wahai Ruzanna..fhewww...tarik nafas...lepassss...tarik nafasss...lepass...hahaha.. =D

K guys, got to go now..banyak lagi keje menanti..daa.. ^_^

Thursday, December 1, 2011

It'S DeCeMbEr AlReAdY...

Owhhh..hooo...

Hi ladies,

Ari ni dah bertukar bulan lagi..kita dah masuk bulan December kawan2..fhewww..nervous?? nope yet..hahhaa..cuma rimas perut pikir banyak benda tak settle lagi..well2..well..how to do?? kita hanya leh merancang jer..rite?? so, apa yang penting, insyaAllah...when the times come, it will gonna be done as plan..insyaAllah..dugaan memang banyak..tambah2 time dah nak dekat macam ni..kepala pun serabut pikir..tapi me & Zaidi just be cool..sebab kami 2-2 taknak la stress2 sangat...actually, Zaidi nampak lagi tenang dari saya..saya ni dah gelabah sebenarnya..dah la kami jauh 1 hal, so, banyak benda yang susah nak di settle kan..macam minggu ni, saya suruh jugak2 Zaidi datang penang as plan..sebab isnin ni saya dah apply cuti nak gi Pejabat Agama..nak submit borang nikah..nak kena interview ngan tok kadi lagi..huhu..macam2 nak buat..so, memang tak leh nak elak dah..dia sekarang pun actually tengah outstation kat Kerteh..handle projek kat sana..tapi saya suh balik jugak2..saya suruh dia explain elok2 kat boss..sebab 2-2 penting..keje dia pun penting, & hal nikah kawen ni pun penting..so, kena bahagi2 elok2..huhu..

Ok la kawan2..saya tak dapat nak tulis panjang2 sebab banyak keje lagi kat opis ni yang belum settle..tak puas rasa nyer menulis..tapi, apa leh buat..kalu ada kesempatan & kelapangan waktu nanti, saya update lagi yek.. ^_^

Owh, lupa lak..untuk kawan2 saya yang tinggal luar dari Penang ni, saya dah settle mengepos kad2 korang..tak lama lagi sampai la tu..will be round 2 later on..sebab ada lagi kawan2 yang belum reply address dorang..check it out guys..heee..yang tinggal dalam Penang, i will distribute to you guys soon..very2 soon..ok?? Wassalam..... ^_^

Tuesday, November 29, 2011

PaNaSsssss....

Hi ladies, ^_^

It just 1month, 1week, 2days = 40days = 5weeks left..Oh..hoo..tak lama lagi dah..happy tu happy la jugak..tapi, bila pikir kan ada banyak lagi keje yang tak settle, plus ngan keje kat opis ni yang tetiba time2 macam ni la jugak nak bagi load banyak2..adoiii...memang bikin hati rasa tension jer.... :((

Zaidi pun sama jugak..dia pun busy..skang ni pun dia ada kat Kerteh..jaga site kat sana..adehh..dah la banyak benda tak settle lagi..tapi, apa leh buat..kami memang taktau menahu yang keje kami ni memasing time2 macam ni jugak lah nak busy sesangat..adehh..dugaan kot..kena banyak2 kan bersabar..insyaAllah..kami berdua akan try manage ngan sebaik2 nya..huhuu..tak lama dah..5minggu jer lagi yang tinggal...saya dah mula risau...rimas perut den..hhuuhuhu..

Umah pun tak settle mengemas lagi..baru2 ni memang la kita semua cuti 3ari kan..tapi 3ari tu memang tak leh langsung nak mengemas sebab dengan ada kenduri la, kakak plak balik..dah confirm la kuar jenjalan ngn Afiq bam2 tu kan..hee..sempat la jugak saya singgah amik baju nikah yang dah siap dijahit tu..tapi, seribu kali sayang..akak tu jahit tak elok..tak kemas..habis rosak manik2 kat baju saya..terkeluar habis..dah la tu..tak jahit balik plak manik2 yang terkuar tuh..memang saya bengang sesangat..bila saya complaint, leh plak akak tu cakap kat saya, "yang adik pun pi beli baju banyak manik sape suruh??" mak aii, salah saya ke kalu saya nak beli baju banyak2 manik skali pun..kalu dah tak reti nak jahit baju manik2, better cakap awal2..leh saya gi hantar kat tailor yang tau jahit kain lace..jangan main jahit jer..rosak habis kain..dah la bukan nyer murah2 semeter kain tu..ish laaa....memang saya tersangat lah geram...Grrrrr....Grrrrr...Grrrr...

K lah kenkawan..saya update later k..saya banyak keje lagi ni yang nak di settle kan..huu..

** in a bad mood... (@_@)

Monday, November 21, 2011

CoUnTiNg.......

Hi, As-salam ladies,

So, ari ni dah isnin kembali..i'm still kena attend training lagik..huhu..sampai esok..cepat laaa masa berlalu..dah tak larat nak gi training..kenkadang bes, kenkadang boring..huhu...harap2 ari ni bes..hee.. ^_^

So, just a short update from me..as usual, now, just only 1months, 2weeks, 3days = 48days = 6weeks left..yeay2x...!! InsyaALlah..mudah2han segala nyer berjalan ngan lancar..amin..amin..hurmmm..persiapan banyak lagi takde progress..saya busy & Zaidi pun busy jugak..so, kami hanya akan berjumpa pada awl December nanti jer..bulan ni, memang tak ketemu la jawab nyer..but, maybe bulan December nanti kena jumpa 2x..lepas tu, kita tunggu jer la sampai tiba waktu yang di nanti2.. :)

Sabtu lepas, saya & Rini gi ke tempat SPA lagi..Rini buat body treatment macam yang saya buat bulan lepas tu..dan saya lak buat facial treatment..memang bestt..tu lah 1st time saya buat complete facial..selalunya saya buat yang kejap tu jer..ala, yang basic tu..stakat cuci, scrub gitu jer..ni complete..dengan massage muka, leher, dada & belakang tulang kapak kita tu..memang sedap..rasa best manja kan diri sesekali nih..hehee..lepas tu, saya add 5 more session for facial treatment..takpe lah..saya akan gi buat facial ni sebulan sekali & saya dah kira2 dah..bulan April tahun depan last la saya gi buat facial..ok la tu kan..saya maintain pergi SPA until my wedding yang kat sebelah Zaidi di Sarawak tu settle..wedding sebelah sana, pertengahan bulan March..hee.. ^_^

K guys, just a short update from me..kepala tengah pening pikir nak kemas umah macamana..macam tak sempat jer..banyak lagi area yang nak di kemas kan..dapur, ruang tamu, bilik bawah yang dah jadi macam stor tu..adehh...poning den... (-_-")

Tuesday, November 15, 2011

JaLaN2 PeNaNg NgAn AnAk MaT sALLeH_sambungan Part2..

Hai..hai..As-salam... ^_^

sambungan dari Part 1... (Pulau Jerjak)

So, entry yang ni saya nak cite tentang aktiviti kami pada ari ahad yang lepas..pagi tu, seperti biasa, kami semua bangun awal sebab nak kejar bot pada kul 8.30 pagi..takut2 terlepas sebab bot seterusnya adalah pada kul 11..tu semua merujuk pada jadual yang di refer pada laman web dia..tapi actually, ada jer bot pada kul 9..9.45..and so on..hehhee..tapi, pape pun, kami sampai di jeti tepat jam 8.20..beli tiket untuk Pakej C berharga rm65 (include 2way for ferry + 5 activities + lunch)...

Malangnya, bot pada kul 8.30 dah full dengan orang2 yang datang dalam kumpulan..kami terpaksa naik bot pada kul 9..sempat la kami bergegas gi beli nasi lemak sebagai alas perut before memulakan aktiviti kat sana..kalu tak makan, mau pengsan nanti..memandangkan 5 aktiviti yang kami akan laku kan tu agak mencabar gak la..aktiviti yang saya maksudkan ialah...

(1) jungle trekking
(2) flying fox
(3) wall climbing
(4) rapelling
(5) suspension bridge


muka semangat nak ke Pulau Jerjak..dalam bot.. ^_^

baru sampai..kat receptionist
Memula sampai tu, kami letak2 beg & tukar baju apa yang patut bersesuaian dengan aktiviti yang nak di jalankan..gi kat receptionist...nanti ada tour guide yang akan bawak kita untuk jalankan aktiviti tu..jungle trekking tu takleh buat sendiri2..nanti takut sesat lak..huhu..kami mula kan aktiviti dengan jungle trekking yang mengambil masa 40min..pastu kami lalui suspension bridge (titi gantung)..


kat titi gantung.. ^_^
Pastu, kami akan guna kan flying fox untuk menyeberangi sungai kecik..hehhee..bes2..tapi saya terjerit2 gak sebab laju sangat..hahahhaa.. =D


saya yang tengah buat flying fox..weee.. =D
Lepas tu, kami ke tempat untuk buat wall climbing..tapi ramai sangat orang yang tengah kerumun kat area wall climbing..agaknya dorang datang dalam kumpulan besar kot..so, dalam 30min menunggu, saya pun tak tahan lagi dah..terus gi tanya kat instructor yang jaga wall climbing tu..lama lagi ke nak kena tunggu..then dia cakap, lama gak la..dia suh kami semua gi makan dulu..kul 2 baru jumpa balik kat situ..so, ok..kami pun beredar ke area Santapan untuk menikmati hidangan tengahari kami..waa..apa yang besnye, makanan2 kat situ semua sedap2..buffet lak tu..memang berbaloi2 bayar rm65 tu..hik3x..al-maklum la..makan pun kat hotel/resort..so, makanan pun memang yummy2x lah...hahaha..diet saya?? haa..kan saya dah cakap..diet saya FAIL gara2 ni semua..huhuuh.. :( mau tak nyer...dah bayar mahal2 kan..ada lauk sotong, kari ayam..fillet fish, lamb, sayur..tu tak termasuk side dessert lagi..ada buah2han, kuih muih, kek2, puding karamel..wohohooo..sedap sesangat..tak rugi bayar package tu..korang2 yang tak pernah gi Pulau Jerjak pun leh gi jugak..memang bes.... ^_^

muka orang happy kekenyangan.. ;p
Lepas makan2, tengok jam, baru kul 1..ada masa lagi sejam...kami pun gi melepak kat sofa dekat lobby tu..layan main congkak ngan Kathi jap..fuyooo...saya kalah ngan anak mat salleh..malu nyaa....hahahaha...lepas kalah tu, saya bagi peluang kat Sophie & Daniela lak main..sementara saya lak mintak untuk undur diri untuk ke surau bagi menjalankan tanggungjawab pada yang Esa...

anak mat salleh main congkak... ^_^
Sesudah solat, tak lama lepas tu dah kul 2..kami pun bergegas ke kawasan wall climbing + rapelling...saya dengan semangat dah ready2 pakai apa benda nama nyer?? tali yang ikat kat kaki & pinggang kita tu..erk, lupa lak..hehhe..then, dah saya settle pakai tu dengan cepat, so, saya lah orang pertama yang nak panjat wall tu..hohoo..ku sangka kan senang..rupa2nya habis urat2 badan ku jadi tegang...kah3x..terketar2 tangan ni nak tukar ke batu2 seterusnya..at last, baru panjat sket, saya dah putus asa & mintak di turunkan..uwahahaha...badan berat sangat kot.. ;p

Lepas buat wall climbing, kami buat rapelling lak..pada mulanya, saya takut nak buat jugak..tapi, lepas tengok Daniela buat, rasa macam bes jer...so, saya pun try..yela kan..kalu tak try, rugi la..lagi pun dah bayar..kan? kan?? perasaan masa nak terjun kan diri tu memang la takut..sape2 yang pernah nak bunuh diri terjun bangunan tu mesti dah ada experience..hahahaa...best2..korang harus cuba..memang bes..hee...saya enjoy buat semua aktiviti kat sana..


rapelling..haa..ni la..bestt.. ^_^
So, tu jer 5 aktiviti yang kami buat kat situ..lepas tu, kami pun ke lobby, siap2 untuk pulang...kami naik bot kul 3.30..flat terus semua orang...termasuk saya..hahhaa..balik umah, mandi2, siap..dalam kul 5, saya kuar hantar dorang ke jeti untuk pulang..dorang semua happy & enjoy sepanjang di Penang ni & berniat untuk datang lagi next time..hee..THE END.. ^_^

JaLaN2 PeNaNg NgAn AnAk MaT sALLeH_sambungan Part1..

sambungan......

Ok, korang semua dah kenal kan rupa2 anak2 mat salleh tu dalam previous entry kan..so, mari saya proceed dengan aktiviti yang dijalankan k..hehhee..kebetulan ari ni saya FREE..takde keje..esok start ada training on IC Validator lak selama seminggu...huk3x.. :(

Lepas saya amik dorang kat Butterworth, saya park kete kat belah pulau..cross ke sana pun jalan kaki jer..cepat sket..kalu nak Q untuk naik feri, mak aii..panjang lagi la jawab nyer..lagi pun, leh jimat..mahal gak nak naik feri kalu pakai kete..lagi mahal dari naik jambatan..rasa2nya, rm7 lebih..tapi tak ingat brapa sen yang lebih tu..hik3x..lepas tu, kitaorang cross balik ke pulau..dorang pun layan kan ajer view dengan mengambil gambar2 sepanjang atas feri tu..heee..

Sesampai kat pulau, saya bawak dorang gi Padang Kota Lama..pekena pasemboq Penang jap..hahaha..dorang cakap sedap...nyum3x..hehee..pastu saya order kerang bakar sepinggan..pun sama gak..dorang suka..pastu dorang add mee udang..saya taknak mee..diet2..chewahh..diet la sangat..fail korang tau tak?? diet saya fail lagi..adehhh..saya tak tau nak cakap apa lagi dah..selalunya macam tu la..kalu keluar jer, ngan kenkawan ke apa, sure saya takleh ngelak dari langgar jer diet saya tu..me?? feel so sad..uhuk3x.. :'(

Lepas tu, saya bawak dorang gi Nite Market lak..kat Feringhi tu..jalan2 cuci mata tengok barang2 antik & macam2 barang menarik kat sana..hhehee..tapi masa tu, hujan turun ngan lebat..terpaksa tunggu hujan reda dulu, baru leh balik..sampai umah jer dah kul 12.30 dah...waaa...saya rasa tersangat lah letih..huhu..

Esok pagi nyer, kepala saya rasa berat jer..tapi, kena gagah kan jugak bangun awal..mandi2, siap2 untuk meneruskan perjalanan..pagi tu, lepas bawak dorang b'fast kat Pelita Nasi Kandar yang berhampiran ngan umah saya tu, terus saya bawak dorang ke Bukit Bendera..untuk kita yang warganegara ni, harga tiket, rm8 jer untuk 2hala...tapi bagi dorang, rm30..sian gak kat dorang..tapi takpe..sebab duit dorang besar kan..so, kalu nak ikut kan, kira berbaloi lah kan..heheheh...


me wif 3 beautiful Germany's gurl..
Kat atas sana, kami takde buat apa sangat..just amik2 gambar view..pastu kami bergambar jugak ngan ular sawa kuning..eee..takut..tapi Sophie & Daniela jer yang pegang..kitaorang dok berdiri kat belakang jer..hehehe..saya tak kisah nak try pegang even saya geli..tapi sebab bawak anak2 mat salleh kan..so, just bagi peluang dorang dulu la..lain2 kali saya nak jugak try pegang..hik3x..


ular sawa kuning.. ^_^
Lepas turun dari Bukit Bendera tu, saya bawak dorang gi Kek Lok Si Temple lak..kat sana ada banyak patung2 cina budha..dorang suka tempat2 macam tu..sebab kat tempat dorang takde..dalam perjalanan nak ke atas tu, ada banyak gerai2 yang jual macam ala2 kat nite market..saya pun ada beli sehelai baju yang saya plan untuk pakai masa gi honeymoon nanti..waa..dah terbayang2 honeymoon eh saya nih..kikiki..ntah hape2..takpe2..it's normal right? salah satu persiapan gak kan..hurmm..lama gak kitaorang kat sana..sampai skip lunch tuh..kul 3 macam tu baru turun bawah..terus gegas singgah solat Zohor kat Masjid Negeri, then bawak dorang gi makan kat Kapitan..dorang suka makanan india..mamak macam ni..hehehe..leh di katakan,semua makanan kita kat M'sia ni dorang suka..

tengah menjamu selera di Kapitan.. ^_^
Lepas makan, siap ajak saya bawak dorang cari manisan orang india macam laddu & apa lagi ntah..saya pun lupa nak snap gambar makanan tu..tapi ala2 manisan gak la..warna warni..ada merah, kuning, putih..apa rasa pun saya taktau..cuma saya ada la tanya kat orang yang jual tu..benda2 ni diperbuat daripada apa..then dia cakap, daripada tepung, kacang dhal & gula..hurmm..sure manis kan?? hehee..

Malam tu, saya hanya bawak dorang gi Qbay Mall..sebab dorang nak makan Subway lak..teringat kata nya..rindu kot..huhu..siap masuk kedai Universal Traveller & posing ngan baju2 sejuk semua tu..Ya Allah..nak tergelak say atengok gelagat dorang..rindu nak pakai baju2 tu semua kot..nasib baik orang kedai tu tak marah & layan kan ajer...hee..lepas lepak2 jap, kitaorang pun beransur pulang..fuhh..penat2..untuk aktiviti ari ahad, saya sambung on the next entry k.. ^_^

JaLaN2 PeNaNg NgAn AnAk MaT sALLeH

As-salam ladies... ^_^

Uwaaa....saya yang sebenarnya sangat2 penat & sampai kan saya rasa sangat takde mood untuk menulis di blog nih..tapi, saya nak share gak ngan kenkawan semua apa aktiviti yang saya buat masa weken yang lepas...seperti yang saya janji di previous entry tu...huhu..

Ok lah..kita start dengan Jumaat lepas k..after keje, saya terus rush ke jeti untuk menjemput kedatangan cousin saya (dik Syafiqah) and 3orang budak berbangsa German..hurmm..dorang ni adalah sebahagian daripada exchange student...salah sorang dari dorang ni iaitu Daniela, tinggal bersama pakcik saya..iaitu abah kepada cousin saya tu..so, alang2 nak datang jenjalan Penang, si Daniela ni pun ajak lah kawan2 dia 2orang..aduyai..dah la saya cuma menaiki si Kancil ku sayang jer..hik3x..cikqah plak cakap, sorang tu tinggi dia 183cm..fuhh..tersangat lah tinggi..kaki dia lepas ke tak ni nak duduk dalam kancil saya tuh..tapi alhamdulillah..lepas..hehhe..cuma dia kena duduk kat depan lah..sebelah saya..hee..

Seronok sebenarnya berjalan ngan dorang nih..dorang semua ni jenis happy go lucky nyer orang..asyik gelak jer saya sepanjang kami jalan2 tu..dorang suka nyanyi2 sambil jalan kalu dorang rasa boring or happy..ntah..saya pun taktau nak cakap..sebab kadang2 tu, tetiba jer dorang leh main tepuk2 tangan sambil menyanyi..hehhee..orang2 kita pun bukan main..ramai gak si jejaka yang dok ngurat dorang ni..yela, dorang ni lawa2..mata lak biru2 kehijauan tu..cantikkkk sangat2..hehhee.. ^_^

Sophie

Daniela

Kathi



Monday, November 14, 2011

6 BuLaN sUdAh.... ^_^

Hi ladies, ^_^

Ari ni, genap 6 bulan saya & Zaidi bertunang...alhamdulillah..syukur ke hadrat Ilahi.. ^_^
My counting??? yeahh..!! 1month, 3weeks, 3days = 55days = 7weeks...to go...heee...come...come..8january..kih3x.. =D

That's all from me..later saya update lagi activities on my last weken yang sangat2 menggembirakan...hehehe...stay tune...

Tuesday, November 8, 2011

2 MoNtHs LeFt... ^_^

Hi ladies... ^_^

Yesterday still on holiday mode..so, i will update my counting now k..hehhee..it just 2months = 61days = 8weeks left..hehhee..me?? happy...!! ^_^

Esok counting tu akan bertukar menjadi 1month ++ jer lagi..fuhh..lega rasa nyer bila dah settle kawen nanti..hilang 1 beban di kepala ni..erk?? bukan bermakna lepas kawen tu takde beban @ masalah lain..cuma saya selalu rasa perkahwinan ni suatu tanggungjawab yang berat dalam hidup..so, bila dah kawen nanti, saya rasa lega sangat2..salah 1 sebab, hubungan saya & dia dah menjadi halal..nak buat apa pun boleh dah..takde haram2 lagi..alhamdulillah..tak terjebak ngan maksiat lagi dah..yela kan..slagi kita belum kawen, kuar berdua2an ni pun dah leh di kira sebagai buat maksiat gak kan..berpegang-pegangan tangan laki pompuan yang bukan muhrim..memang dah sah2 haram..tapi kita buat jugak kan..saya bercakap pada diri saya sendiri jugak..sebab tu la saya nak sangat2 kawen cepat2..at least saya dapat kurang kan dosa saya tu..huhu.. :(

Untuk sambutan raya haji tahun ni, macam biasa jer..ala2 kadar..tak de la meriah mana pun..sebab di pagi raya tu cuma saya, adik & tok jer di rumah..sunyi sket..tapi still kami buat2 macam biasa..hehhee..taknak la nampak suram jer kan..huhu..lepas solat sunat ari raya di masjid padang lati, kami ke umah toksu ma..adik kepada tok saya..lepas tu, seperti biasa, kami akan singgah umah maksu untuk makan soto maksu yang marvelous tu..hehhee..lepas tu, kami balik umah semula..lepak2 makan ketupat & rendang yang tok buat plak..hihii..bila perut udah kenyang, mata pun ngantuk..apa lagi, titon dulu sampai ke petang...bangun2 jer, adik saya, Wani tu dah sampai kampung ngan suami dia..dorang beraya kat Jeniang dulu..umah mertua adik..tapi at least dorang balik la jugak kan even dah petang raya..takpe2..suke jugak..hehehe..

Malam tu, kami gi jamah lontong plak kat umah pakcik..betul2 belakang umah tok jer..sedap..tapi saya nyer perut still full lagi sebab petang tu saya dah makan nasi tomato yang Wani bawak balik dari umah mertua dia..adeh..makan banyak sungguh saya raya ni..sedangkan dah nak kawen..diet saya?? entah ke mana..diet ke saya ni?? macam tak jer pun..hehehe.. (-_-") tapi, akan cuba diet gak sket2..huhu..mau tak nyer..lagi 2 bulan maa..til my Big Day..adehh..risau den..huhuu... :(

K lah, cukup dulu yek..nanti saya update lagi k..nak kena focus pada keje lak ni..daa.. ^_^

Friday, November 4, 2011

LaSt WeKen..WhAt I'm DoIn???

Weeee...2nd entry of the day... ^_^

Hi ladies....
Last weken eh?? hurmm..sabtu lepas saya buat kuih raya..2 jenis..kih3x..tapi kuih biasa2 jer..biskut mazola & biskut badam (fav tok)..hihii..actually saya tak teringin pun nak makan kuih di hari raya haji ni..kan kejap jer pun..tapi sebab tok nak..hehehe..comel la tok ni..so, saya pun buat kan jugak sket..memang tok pesan pun..kali ni buat sket udah..sebab masa raya ari tu saya buat banyak sangat sampai tak terhabis biskut2 raya saya tu..kikikiki..sape suruh?? erk?? hahaha...

Nanti saya ingat nak beli oven yang besar sket..senang..skali masuk jer habis 1 adunan..hahhaa...bes sket nak buat..sekarang ni?? saya spend time dari kul 10.30 pagi, sampai lah kul 10.10 malam baru selesai buat biskut2 tu semua..sedangkan, saya buat sket adunan jer..mazola 1 adunan, badam 2 adunan..see..sket jer kan..tapi tu lah, ditambah lak ngan saya buat sorang2, so, memang complete lah kelambatan saya tuh..huu..adik saya wani tu balik umah mak mertua dia..so, takde sape nak tolong buat sama..adik saya amalina tu plak, dah nak SPM..so, saya memang tak galak kan la dia tolong saya..huuhuh...takpe2..tunggu la..lepas kawen nanti, misi pertama saya ialah kumpul duit untuk beli oven..oven yang saya aim nak beli tu bernilai hampir rm1000..sebab tu la memang kena kumpul duit sket2 untuk memiliki nya..haaa..bukan yang murah2 punya oven tu eh..ni yang bagus punya..hehhee..recomment by my Waa..hehhee.. ^_^

Tu adalah al-kisah untuk ari sabtu, ni meh saya nak share apa yang saya buat untuk ari ahad lak eh..ahad tu, seawal jam 9 pagi, saya dah kuar dah..Rini datang amik saya kat umah..frstly, kami gi bfast kat market taman tun sardon dulu..pastu terus gi seberang..kami ada appoinment untuk buat spa..kat Palace of Beauty apa ntah..lupa lak nama tempat tu..kami beli kupon tu kat My Deal..bes gak la..bayar hanya rm38 then package tu ada body scrub, sauna & back massage...waa..korang nak tau tak, ni la 1st time saya buat body scrub tu..memang bes..rasa habis semua daki2 di badan ni kuar..(erk?? banyak sangat ke daki di badan nih??) hahaha..takde la...maksud saya, sangat2 bes kalu sesekali kita manja kan diri kita gi tempat2 seperti spa nih..memang syiokkk..kikikii..

Lepas buat body treatment tu, kami terus ke Sg Petani..hajat kami nak mencari tudung/selendang untuk akad nikah kami nanti..yeay..!! nasib baik saya jumpa jugak akhirnya..saya beli kat Alamoda..mula2 gi Ariani...tapi tak jumpa selendang yang macam saya nak tu..so, tak jadi beli pape kat situ..fuhh..lega..settle 1 benda dah..hip2 hooreyy..!! erk..harga selendang saya ni rm130..fuhh..nak cantik punya pasal.. ^_^

Pastu masa jalan2 kat situ, saya ada masuk 1 kedai carpet..ayoyoo..saya sudah sambar itu satu carpet lorr..untuk saya hampar kan di kamar tidur saya nanti..well2..tu semua akan saya tunjuk bila bilik pengantin saya dah siap di deco yek..so, sabar..hihihii..harga carpet, rm120 after less..bole la kan..sebab carpet yang saya beli tu pun takde la besar sangat..al-maklum la, bilik saya tu pun bukan nyer luas mana pun..heee

Lepas tu kami pi Village Mall plak..kat sana, kami pusing2 then masuk butik Levi's..owh noooo...you know what?? i dah tersambar sehelai suar Levi's la plak..tapi, skang kan semua butik Levi's tengah buat SALE besar2ran..so, saya grab la sehelai..hihi..after less tinggal rm150 jer..so, ok la kan..mana nak dapat suar Levi's harga tu..selalu beli harga rm200 ke atas jer..hehehe..

So, habis sudah aktiviti kami..sudah puas ati berjaya menghabiskan duit?? yeahhh..memang puas ati sampai nak nangis..uwaa..uwaa..sape suruh?? tanggung lah sendirik..kuang3x... =D

OwHhhhhh....LaMaNyA tAk UpDaTe...

Hi ladies... ^_^

Sorry for the long time not update the blog..memang sesangat lah bizi..from last week til this week..still the same..pressure2...huhuu..tengok..actually every monday saya nak update about my counting days right?? see..see..sampai tak sempat nak menjengah blog you know..huhuu..sedih gak..tapi nak buat camne..keje lebih penting...huhu..takleh nak buat apa la..ni pun saya saje amik kesempatan ni update blog jap sebab baru just now tengah syok2 clear kan all the errors, then tetiba Theena gitau maybe my layout need to revise again..again..and again?? uhuk3x..sabo jer laa..nak clear kan error pun dah nak juling dah mata ni nak paham kan error tu..al-maklum la..saya budak baru belajar..tapi takpe..from that, i also can learn much..sket2 lama2 jadi bukit..tak gitu?? hhihii...so, sementara tunggu Theena update me about the changes that need to be done, saya pun menjengah la kejap ke blog saya yang dah seminggu takde news..hihii..

So, ari ni dah jumaat kan?? kejap jer rasa masa berlalu kalu kita bizi nih..saya harap jerawat2 kat muka ni tak kuar la memandangkan keadaan saya yang agak stress ni..huhu..macam2 pikir..hal keje, hal umah, hal kawen, hal adik yang nak SPM tu..adehh..ku pening sekejap memikirkan semuanya..tapi, harus lah saya telan sebab nak tak nak memang kena hadapi jugak..ye dak?? hehehe..sabo jer la Ruzanna..slow2 semua nya akan settle jua..tak lama lagi dah..hee.. ^_^

Petang ni, after keje, saya dah nak gerak balik kampung untuk sambut raya haji ngan tok & sedara mara..saya balik berdua ngan adik jer..sebab Wani & Hazrul nak balik Jeniang dulu..Ahad ni baru dia balik Perlis..huhuu...banyak nyer cerita & aktiviti yang saya buat last weken yang tak sempat nak update lagi..huhu...nanti la saya update k...tengok keadaan work load ari ni dulu..rasa2 lepas break time ni memang super bizi..tapi ni kan ari Jumaat..lunch time dah la 2 hours..nanti silap2 kul 2 jap gi baru ada update dari Theena...wawawa..kih3x..erk?? happy ke?? tak happy..sebab tadi bari teringat macam nak settle cepat2 keje ni sebab nak relax plak..tapi takde kesempatan tu la rasanya..huhu..takpe2..Ruzanna boleh..!! yeahh!!

Thursday, October 27, 2011

DoNe for BeD sEt..

As-salam ladies... ^_^

3rd entry of the day.....

Selasa lepas, saya gi buat medicure padicure ngan Rini..kami beli coupon dari Groupon tu jer..rm38..hihi..ok la..not bad..1st time saya buat package tu..ramai orang cina jer yang gi buat treatment ni..sebab tu la kalu korang tengok, kaki & tangan dorang tu cantik jer..macam terjaga rapi..kita?? hahaha..toksah cakap la kan..asal sempat jer.. (-_-")

Ingat nak gi lagi skali..tu pun kalu dapat promo nyer la..kalu tak, taknak la saya membazir sampai rm100 lebih untuk buat package ni..huhu..banyak lagi nak pakai duit untuk hal2 lain..contohnya, lepas kami settle buat package ni, kami tak terus balik..saya ajak Rini gi Qbay Mall..sebab kat sana, Akemi & Harvey Norman tengah buat SALE...saya plan nak beli comforter, bantal and bolster (bed set) untuk perkahwinan saya nanti..so, menuju lah kami ke sana..bolster saya dah beli pada ari sebelumnya..pastu, ingat kan nak beli bantal & comforter tu bulan 12 nanti..tunggu duit bonus ke kan..tapi, memandangkan SALE, dan saya risau takut2 nanti dah kalut sangat, saya pun buat last minute decision untuk rembat jugak bantal & comforter..dah settle...!! yeayy..!! so, sekarang dah leh hembus nafas lega sedikit..sedikit jer yea..sebab ada banyak benda lagi yang  belum settle actually..tapi, malas saya nak list out..buat poning kepala den jer..abis2 nanti, stress gitu ajer..so, biar lah masa yang menentukan..insyaAllah..tiba masa, settle jua semua nya.. ^_^

tarrarrr...!!
Saya pilih jenama Akemi..sebab saya suka...jenama ni semata2 jenama untuk set2 bantal, cadar, comforter, bolster..so, lebih terjamin kualitinya..saya pilih bantal jenis contoured bamboo..yang ada lekuk tu..khas untuk penjagaan tengkuk kita..dah lama saya nak beli bantal ni..tapi saya simpan hasrat saya tu until my Big Day..hehhe.. ^_^

Tak sabar nak hias katil pengantin saya nanti..after beli bantal untuk Zaidi & saya, then saya gi survey comforter plak..sayang nyer, kat Akemi tu, saya kurang berkenan pada corak & color nyer..so, kami beredar ke booth Harvey Norman lak..kat sana, saya terjumpa comforter yang berkenan di mata..terus turun ke hati...mata di pejam, duit di hulurkan kepada cashier..sebab nyer, budget untuk comforter pada awal nyer cuma rm180 sahaja..tapi comforter yang saya beli tu berharga rm225..kuang3x..lebih rm45 tu..tapi takpe lah..hati dah berkenan..susah untuk tepis lagi dah..so, grab jer la.. =D

Settle sudah bab tu..nanti petang ni nak gi tengok kad kawen plak..orang tu dah call semalam..suh gi check for final checking before dorang proceed for printing...kata dorang, printing cuma mengambil masa 2minggu jer..waa..maybe before mid of November dah siap dah semua kad tu..awal bulan 12, dah leh edar kad kot rasanya...happy... ^_^

AhAd... (23 October 2011)

2nd entry of the day... ^_^

Hurmmm..nak sambung entry seterusnya lah...heee..ari ahad lepas, pagi tu bangun agak lewat sket..penat sangat kot..kul 8 baru bangun...turun bawah, tengok Afiq pun baru bangun jugak..terus gi kat dia..main2 ngan dia..tak lama lepas tu, saya memulakan aktiviti rutin saya di sana..iaitu buat kan Afiq bubur nasi..settle memasak, suap kan dia makan..nyum2x..ari ni nyer bubur, tak sesedap semalam..so, Afiq tak makan banyak sangat.. ;p apa la makngah ni..hihii..lepas tu, makngah mandi kan Afiq buat kali terakhir untuk trip makngah kali ni..oyeayy!! suke tengok Afiq main air..dia sangat happy...hee..

Lepas mandi kan dia, makngah layan2 dia main jap..tak lama lepas tu, makngah dah kena naik atas, siap2 mandi semua..sebab kejap lagi Zaidi dah nak datang jemput...uwaa..it's time for me to say good bye to Afiq..sedih & sayu jer rasa di hati..lambat lagi baru nak dapat jumpa Afiq lagi skali..maybe bulan 12 mungkin..sebab bulan depan, saya dah suruh Zaidi datang sini..ada barang hantaran yang Zaidi berkenan nak beli kat sini compare to KL/S.Alam..so, saya ikut kan ajer la..hihii.. ^_^

Lepas peluk cium Afiq, makngah pun bertolak lah dari umah akak dalam kul 12 gak la..Zaidi datang lambat..huhu..dah la tiket bas saya malam tu kul 8..kul 10.30 macam selalu tu dah habis..ramai plak orang naik bas weken lepas..tak tau nape..huu.. :(

First destination kami ialah ke area Sg Wang..memula Zaidi nak bawak gi Pavillion..tapi tak jadi..sebab kami parking jauh sket & penat nak jalan jauh2 dengan masa yang agak limited ni..so, saya tak kisah..takpe..tak lari nyer Pavillion tu..kih3x..kami cuma masuk Sg Wang jer..tengok2 barang, saya plak beli kasut baru..sebab Zaidi tak suka tengok saya pakai sandle..dia nak saya jaga jari2 kaki saya tu..konon2, bila pakai kasut ni, cover sket la kaki2 kita tu...huhu...ikut kan ajer lah..lagi pun saya dah ada minat baru..iaitu, menambahkan koleksi kasut mengikut warna..kalu bole, nak ada semua warna..so, senang nak match kan dengan warna baju..kah3x..sejak bila la saya ada minat macam style mak datin ni pun saya tak tau la..hihi..tapi serius..tetiba jer minat ni timbul..kalu sebelum ni, asal ada 1 pasang kasut pun jadi la..selagi tak rosak, selagi tu la saya lenjan sampai haus or lunyai..kikikiii... ^_^

Ok2..melalut plak..hihi..perut pun terasa lapar..terus gi isi perut kat KFC berdekatan..alhamdulillah..selesai makan, kami terus ke kereta sebab nak gi ke destinasi seterusnya iaitu Jalan TAR..kat sana, saya nak cari sejadah & Quran untuk Zaidi sebagai hantaran..so, settle lagi 1 dulang..yeayyy...!! pastu, saya taknak lepas kan peluang untuk beli selendang..kali ni saya grab 2 selendang satin jer..tak beli banyak2 macam selalu sebab budget takde..kikiki..sempat jugak sambar sehelai blause..murah ajer..rm19.90..so, apa lagi...cekau cepat2..hahaha..bukan senang nak dapat price macam tu..kualiti?? takpe..saya tak kisah sangat bab tu..asal kan dapat menambahkan koleksi baju blause saya cukup lah.. ^_^

Lepas tu, kami meneruskan destinasi ke The Curve..Curve lagi?? yups..hahaha..sebab semalam, masa saya gi sana, saya ada terberkenan kat blause yang ada jual kat booth2 tu..so, saya grab 2 helai lagi..murah jugak..2 helai for rm70..& blause dia cantik2 belaka..i'm love in it..hehehe..tu pun Zaidi yang tolong pilih kan..dia memang pandai buat pilihan..yang bagi saya, memang betul cantik..heheh..

The last destination is SACC mall..nak amik cincin Zaidi...waa..dah siap pun cincin dia..settle lagi satu benda..so, hanya tinggal 3 barang termasuk 2 dulang makanan jer lagi yang belum settle..insyaAllah..bulan Nov & Dec ni settle lah kot..

It's time for me to say good bye to Zaidi..uwaa..uwaa..sedih betul laaa...rasa jap sesangat masa berlalu..tapi takpe..hanya tinggal lagi 2x jumpa jer lagi..before kami diijabkabulkan..maybe jumpa penghujung bulan Nov sekali, pastu bulan 12 nanti sekali lagi..pastu, dah..tunggu ajer kedatangan bulan 1 tahun depan..me?? excited..!! ^_^

SaTuRdAy... (22 October)

Hi ladies,

Ari ni nak sambung cite pasal last Saturday punya aktiviti..pepagi tu, saya bangun awal..dalam kul 7 pagi..turun bawah, tengok si kecil Afiq tu dah bangun..kakak plak, dah siap nak gi keje dah..abang Wady plak, masih ketiduran di ruang tamu..kelas (Master) dia start sebelah petang..so, tak kisah lah dia nak bangun lambat ke apa kan..hihi..lepas kakak gi keje, saya ke dapur..nak buat bubur nasi untuk Afiq...sambil buat bubur tu, Afiq nak saya dukung dia..sebab dia nak tengok gak apa yang di buat oleh makngah dia..hihii..tomell..muahxx..masa tu, lengan masih kuat lagi..saya pun dukung lah Afiq ke hulu ke hilir..hahaha..saya sanggup gendong dia dengan menggunakan sebelah lengan saya ni jer..sebab nak membasuh, mengacau bubur semua2 kan..tangan dah terasa beban nyer..tapi saya tahan kan jugak..sebab sayang si comel ni..nak letak dia kat lantai, kesian plak..tambahan plak, saya taknak dia amik apa2 kat lantai dapur yang mungkin ada serpihan kekotoran yang kita tak perasan kan..so, saya tak nak..

Akhirnya saya berjaya siap kan bubur nasi kat dia..sedap plak tu..saya suap dia makan dengan mengadap ke luar pintu...bagi dia ralik & kena hembusan angin dari luar..nyaman gitu..hihiii..jam dah menunjuk kan pukul 9.15..saya pun gi masak air panas untuk mandi kan dia..bagi segar skit..Afiq sure rasa panas & rimas..badan melekit2..kan?kan? msa mandi kan dia, suke tengok dia kocak2 kan air dalam besen mandi tu..suka betul dia ngan air..hihii..lepas letak krim, minyak yuyi & bedak, pakai pampers & baju, then siap...yeayy!! Afiq dah comel & wangi dah..makngah??makngah still bucuk lagi..tak dapat nak mandi lagi sebab abang Wady still tidur..huhuu..takde sape nak tengok2 kan Afiq nanti..takpe lah..makngah tak kisah..huhu..pastu, layan Afiq lagi..main2..dukung dia ke depan pintu..tengok permandangan luar umah..then kejap tu baru la abang Wady bangun gi mandi2 & siap..lepas abang Wady kuar, baru la nampak Afiq dah macam ngantuk2..tapi nak saya tidur kan dalam keadaan dukung dia..manja betul Afiq tu..hihi.. ^_^

Dalam kul 12.15, Zaidi sampai..terus saya suh dia tengok2 kan Afiq & naik atas untuk mandi & siap2..lepas tu kitaorang plan nak bawak Afiq jalan2..memula ingat nak gi Jusco..tapi, memandangkan kami tak penah lagi ke Giant yang ada kat umah kakak tu, so, kami pun decide untuk ke situ..sesampai jer, terus gi makan kat food court..Zaidi dah lapar..hihi..kami makan nasi ayam & gilir2 makan..memula Zaidi suh saya makan dulu..dia yang pegang kan Afiq..then, baru tukar turn..saya plak yang layan Afiq..hihi..praktis2..rasa2 macam pass dah..hahahaha.. ^_^

Lepas makan, kami saje layan kan Afiq naik mainan2 yang ada kat situ..macam2 Afia naik..keretapi la, heli, kuda, macam2..hihihi..Afiq pun baik..tak banyak meragam..diam jer dia..and kusyuk ngan keadaan sekeliling..kih3x.. =D senang jer nak jaga Afiq ni..lepas tu, kami gi membeli belah jap kat Giant..sambil2 tu, kami gi ke bahagian permainan..usik2 Afiq ngan mainan2 kat situ..Afiq terpegun..kih3x..sebelum balik, sementara tunggu Zaidi gi solat, saya gi toilet untuk tukar pampers Afiq..dugaan seterusnya, kat Giant tu takde tempat persalinan baby..so, lepas basuh2 Afiq, saya terpaksa balut ngan towel jer..ingat kan nak pakai kan pampers dalam kereta..tapi, bila saya ke pintu masuk, tempat yang di janji dengan Zaidi, dia masih tak kelihatan..agaknya belum selesai solat lagi gamak nyer..huhu.. T_T

Saya gi cari tempat duduk..sebab tangan saya dah mula rasa tak sedap..sakit2 sendi tu datang balik..lenguh kot..sambil duduk tu, terasa nak try salin pampers dalam keadaan baring kan Afiq kat tempat duduk tu sahaja..waaa...berjaya jugak saya akhirnya..hihii..siap tukar baju lagi untuk Afiq...suke2.. ^_^

Lepas tu, kami terus balik umah..kakak pun dah bagi sms cakap dia dah otw balik..itu jer experience kami dalam meng'handle Afiq kali ni..Zaidi cakap, dia saje jer nak spend time dengan Afiq setiap ari Sabtu sebab nak latih saya handle budak kecik..nanti senang kata nya..hihii..insyaAllah..bole2..hihi..bila saya dukung Afiq tu, bes sangat..rasa macam dia anak saya plak..kih3x..perasan sekejap..hahaha..tapi betul..muka kami macam nak iras2...kalu cakap yang Afiq tu anak saya pun rasa2 nyer orang caya jugak..hihi.. ^_^

Dalam kul 6.30, saya & Zaidi mintak izin nak kuar balik..so, kitaorang gi The Curve...saje jamu mata kat situ..Zaidi suka bawak saya ke sana..dia cakap, tempat tu macam santai sket..tak crowded sangat..kira macam ok2 la..kami makan malam kat IKEA jer..tapi bukan kat food court dia..tapi kat tingkat bawah tempat jual karipap & hotdog tu jer..sebab saya suke karipap IKEA tu..sedap..nyummy2x..hihi..done for dinner..kenyang gak la even makan hanya 2 biji karipap.. ^_^

Lepas pusing2 dalam IKEA and tengok2 barang kat Levi's & Clarks, kami pun beransur pulang..eh, Levi's ada BIG SALE tau..korang tak gi tengok?? gi la..up to 60% tau..hehhee...okla, tu jer kot aktiviti saya pada ari Sabtu..pack kan?? tu la...saya pun kepenatan yang amat sangat..tapi puas..hihi...

Tuesday, October 25, 2011

JuMaAt... (21 October 2011)

As-salam ladies,

Well, today is already Tuesday and also 25th October already..only 6 more days to go. then, we can say good bye to October and welcome to November..fuhh...time flies so fast.. (-_-)

I just can't wait for December..when it turn to 1st of December, it will gonna be so soon to my Big Day... ^_^ my feeling?? owh, i can't discribe it by words...just keep it inside my soul..hahhaa..

Last weken, i went to KL and of course i feel very excited to met my nephew..Afiq Naufal..oyeahh..!! that cute lil boy make me feel so so crazy..hehehe..saya sanggup dukung dia seberat 9.4kg tu ke hulur ke hilir sambil buat keje2 di dapur...seperti masak bubur nasi kat dia, basuh pinggan mangkuk, masak air..macam2..hehhe..that experience will gonna be used for my child later on.. ^_^ (jenuh den)..

Tu pun nasib baik la saya ni pun berat juga..so, masih larat lagi la nak dukung dia lelama..cuma biasa la..kudrat wanita..even dia gemuk macamana skali pun, kalu dah nama pun wanita, memang dia tetap lemah gk..tulang saya memang tak kuat nak menampung dia lelama..tapi sebab sayang sesangat kat Afiq, maka saya gagahi jugak..hihii...be good boy ya Afiq...makngah sayang afiq sesangat..muahxx.. =D

Jumaat tu, saya sampai di Jalan Duta at 9.40pm..sedangkan bertolak dari Penang at 4.40pm..almost 5 hours gak la..selalu nyer dalam 4jam lebih jer dah sampai..agaknye sebab sepanjang perjalanan tu hujan turun tak henti2..so, maybe sebab tu lah kot sama..bas saya takleh nak pecut laju2..jalan licin kan..alhamdulillah...saya selamat sampai jua ke destinasi..kali ni, saya suh Zaidi datang amik awal2..yela, selalu nyer saya yang akan tunggu dia..lama lak tu..kadang2, hampir setengah jam dok berdiri tepi jalan tu..huhu..cedih..lenguh kaki2 dok berdiri lelama..kali ni, kalu dia lambat gak, memang la..sebab saya bawak muatan lebih kali ni..dengan murtabak nyer lagi, kek, caramel, beg saya plak berat..adehh..lenguh bahu2 ni dok menggalasnya kalu Zaidi lambat datang..tapi syukur alhamdulillah..kali ni dia on time..siap dia sampai awal 15min lagi dari saya..hheehe..thank you sayang.. ^_^

Sesampai tu, Zaidi terus hantar saya balik ke umah kakak..saya pun penat..on the way masa nak dekat sampai tu, kakak bagi sms cakap Md Afiq taknak tido lagi..dok tunggu makngah dia sampai agaknya...hihii..sukee..saya sampai umah kakak dalam kul 10.45 gak la..waa..so cute la..afiq merangkak gi kat pintu tengok sape yang datang...comellllllllll sangat2 tengok muka Afiq masa tu...bulat, putih, bersih jer muka dia..muka baby yang masih suci dari segala dosa..ibarat kapas putih.. ^_^

Masuk2 umah jer, terus saya main2 ngan dia..layan lah segala karenah dia sampai la dia tertido dalam kepenatan..hihii..ok lah, sambungan aktiviti pada ari sabtu, akan saya sambung dalam entry seterusnya k..hehhe..

Monday, October 24, 2011

FuHhhh....KePeNaTaN..

Hi ladies, ^_^

It's Monday...counting days is just 2month, 2weeks, 1day = 76days = 10weeks more to go..hee.. ^_^

Arghhh...say astill kepenatan, lenguh2 tangan..sebab gara2 dukung Afiq Naufal lama sangat ari tu..memasak, membasuh pinggan, semua2 lah saya asyik dukung dia jer dengan menggunakan sebelah lengan nih..sampai kan saya rasa otot2 saya jadi lenguh semacam..tapi, saya suka dukung Afiq..buat saya rasa sangat2 rapat ngan dia..disebabkan itu juga lah, dia jadi manja jer ngan saya..hee..tu yang suka tu..yang sedih nyer, buat hati saya jadi sayu masa nak balik kelmarin..uwaa..uwaa... T_T


my luvly nephew...muahxxx... :-*

K lah guys, just a short entry from me..agak kepenatan nak karang panjang2 buat masa ni..talk to you soon k.. ^_^

Friday, October 21, 2011

YeAy...!!! KL MeNjeRiT..!!

As-salam ladies, ^_^

Friday already...hehhee...minggu ni rasa macam masa berlalu ngan cepatnya...hahhaa...saya sampai tak sempat nak menulis blog.. (-_-") nape la agaknyer..owh, sebab saya agak busy this week..projek baru start..sket jer..ala2 warm-up gitu..kih3x.. =D

Semalam saya tido kul 3pagi..huhu..dek kerana menyiapkan 2 biji murtabak cream crackers, 1 biji caramel & kek buah (1st time) try buat...hehhee..jadi tu jadi..cuma agak lembut sangat2..tu yang buat lagi sedap tu sebenarnya..tapi yang tak besnyer, sebab mudah pecah..so, saya nak kena alter sket apa2 yang patut agar kek tu will be much2 better than this..biasa la kan..1st time buat..memang selalu macam ni..kalu nasib kita baik, 1st time buat pun maybe ok jugak..kan? kan? it's all depends on our luck jugak..betul tak? heee...

Ala, saya lambat siap buat semua2 tu pun sebab saya start semalam pun dah kul 9.30pm..sebab nyer, petang semalam, after keje, saya terus gi amik Rini kat umah..1st, saya ajak dia gi Giant dulu..memula ingat nak gi beli bahan2 nak buat semua2 tu lah..sebab, pada asal nyer saya plan nak gi masa lunch..tapi, semalam, busy yang amat..mata tak berkelip2 tengok PC..nak kena siap kan cepat..so, saya pun terpaksa la tunda ke petang..adehh..nak cepat, jadi lambat gak la jadinyer..huhu...tak cukup dengan tu, asal nyer nak naik tingkat atas Giant sebab nak pi ATM..at last, tersinggah skali kat kedai buat kad kawen..last week dh gi survey ngan Wani adik saya tu..cuma kami tak proceed pape lagi sebab saya nak tanya pendapat Zaidi dulu..snap2 beberapa picture of card yang berkenan untuk tanya kat Zaidi..so, semalam, saya gi lagi skali untuk buat tempahan..tempah cuma amik 300pcs jer..sebab tetamu nanti cuma budget untuk 600 orang jer..memang selalu gitu..family tak ramai...huhu..kad saya tu, 1 keping jer dah RM1.03 sebab saya amik less than 500pcs..kalu tak, harga dia leh dapat dalam 90sen gitu..huhu..takpe lah..nak buat camne kan..still ok lagi kot..huhu..pastu saya ada tempah banting skali..sebab nak letak kat pintu masuk Kompleks Tabung Haji nanti..

Lepas dah settle bab kad, baru la kami beredar ke ATM and turun kat bawah untuk beli bahan2 mentah..sesudah tu, kami terus menuju ke Bayan Lepas..jumpa vendor untuk doorgift..potpet2 punya potpet, settle sudah..lega..adehh..hehhee..

Oppsss..tak settle lagi, lepas tu kami singgah Kompleks Bukit Jambul lak..sebab saya nak hantar kain untuk tempah baju nikah..settle jugak lagi 1 benda...upah untuk jahit baju nikah saya tu cuma RM250..nasib baik lah sesangat..sebab kain lace saya tu banyak gak manik2 labuci tu semua..hope dia pandai lah jahit ngan baik..risau gak saya..kain lace ni dah la mahal..kalu dapat kat tailor yang tak pandai handle kain lace, naya jer laa..tapi kat akak ni, insyaAllah..ok kot..sebab dia memang dok mention macam apa yang saya pikir tu jugak.."kalu orang tak pandai jahit kain lace ni, habis la rosak kain"..haa..nampak?? kalu dah dia berani cakap sendiri macam tu, meaning saya leh agak yang dia begitu aware bab ni..so, saya rasa lega la sket..hehe..

Owh, sekarang dah hampir pukul 2.30..yeay...!! lagi 2jam dari sekarang, saya akan naik bus untuk KL..terpaksa amik bus awal..selalu saya naik kul 6.30..tapi kali ni bus full..padan muka..sape suh beli last minute..kan dah... (-_-") takpe lah, pape pun, tiket dah ada..3.30 nanti kita chow..!! balikkk!!! yeay...!! kebetulan plak ari ni takde pape urgent matter..so, ok jer la..alhamdulillah..bes gak dapat bus awal..nanti sampai sana pun awal..oyeahh..!! tak sabar nak jumpa Zaidi, kakak & Afiq Naufal.. ^_^ tapi kakak cakap, Afiq demam..alaa..tak best sket la camni..huhu..nanti sure dia meragam or kurang sket la buas nyer..huhuu...

Oppss..ada lagi 1 nak cite..tadi masa lunch, saya gi jumpa Kak Malin..suami dia la yang saya amik sebagai my OP...gi bayar deposit 25%.. ^_^ alhamdulillah..settle lagi 1 benda..pastu saya malas nak balik opis awal2.so, saya terus ke Qbay..jalan sorang2 jer..tengok2 baju..kot2 jumpa yang berkenan..tapi, tak jumpa plak..kalu ada pun, mahal sangat..malas nak membazir..tengok lah nanti..lepas kawen ke..hehhe..(ayat penyedap ati)..pastu ternampak plak Akemi & Harvey Norman tengah buat SALE..alaaa..geram2..terus singgah jap kat booth dorang...tengok2 bantal & comforter...memang nak beli & kena beli..cuma ada masa lagi 2bulan jer.kalu tak beli bulan depan, tinggal bulan Desember jer lagi..huhu...adehh..kalu saya tak pegi KL, leh saya singgah Qbay lagi weken ni..takpe lah..hope ada lagi diskaun hujung tahun ni.. ^_^ (ayat penyedap ati lagi..)

K lah kawan2..dah panjang berjela plak entry saya kali ni..nanti next week sekembali nyer saya dari KL, saya update lagi k..see u guys... ^_^ Have a nice weken ya..!!

Monday, October 17, 2011

MoNdAy DaTaNg LaGi...

Hi ladies,

Ari ni Isnin..so, u guys already know right what i always wanna do..haaa..update my counting la..kikiki..ok2..sekarang ni, hanya tinggal 2bulan, 3minggu, 1ari = 83ari = 11minggu... ^_<

Ari ni jugak, saya taktau nape..liat sungguh saya nak bangun pagi tadi..rasa macam nak tido & lepak2 kat umah jer..adehh..tapi, how come?? sape plak nak bagi saya gaji tiap2 bulan nanti kalu tak keje..and i dunt want to be housewife..memang saya tak suka..sebab, saya rasa, macam tak worth it..belajar penat2, tapi at last, dok kat ceruk dapur gak..bagi saya, maybe saya akan keje sampai saya puas..at least, umur 40 ke, 45 ke, baru nak retired..hahhahaa... =D

Okla2..nak cite sket pasal last weken...ari Sabtu tu, saya bangun awal jugak..kemas2 bilik tido..jangan tak tau, misi mengemas bilik tido saya tu tak habis2 lagi tau..ada lagi 1 bahagian kat almari tu yang belum di kemas..bila nak settle kan?? aiyaa..supposed memang plan nak kemas bagi siap on Sunday..tapi, tak kesampaian..sebab petang tu saya kuar ngan Rini..ajak dia teman gi jumpa vendor for doorgift...pastu kami singgah survey SPA..spa lagik??? hahaha..yela, yang kat Bukit Jambul, reject!! kat depan Qbay, reject jugak..ni kami pi survey kat Teratak SPA plak..wow, tempat dia memang bes..mewah, cantik, selesa..sebab tu la kot mahal..tapi, memang agak berbaloi..so, ok, set!! akan di cuba next month..kikikikii.. ;p

Sabtu lepas jugak, petang tu saya & Rini gi panjat (hiking) Bukit Jambul..waaa..bes giler..!! memang berpeluh2..ngalir habis..basah semua baju, dahi semua..mencurah2 beb..hahhaa...lama dah tak pegi situ..dulu2, pegi ngan arwah mak..dah lama dah..12 tahun yang lepas..huhu..kenangan ku bersama mak..syahdu jer bila terkenang saat lalu..huhuu...sweet memory wif my mom..kenangan yang tak dapat di hidup kan kembali... T_T

Sesapa yang dok kat Penang, jom la try hiking bukit jambul tu..sangat2 bes..ari tu kami banyak berhenti2..amik nafas..hahaha..lelah jer rasa..tercungap2 nak panjat bukit tu..so, perjalanan kami mengambil masa 30min..turun plak, laju ajer..10min dah sampai bawah.. =)

Nanti saya nak ajak Zaidi plak panjat bukit tu..hahhaa..(gelak jahat).. ^_^

Friday, October 14, 2011

5 MoNtHs ALrEaDy...

As-salam ladies, ^_^

Ari ni dah Jumaat laa..hehhee..happy!! and also, ari n i genap 5bulan kami bertunang..jap jer rasa masa berlalu..wahahahaa..alhamdulillah.. ^_^ Semoga kami dapat meneruskan hari2 yang tinggal ni ngan sebaik2nya sebelum kami selamat diijabkabulkan...insyaAllah..amin..amin..

Semalam as i said, saya balik awal sket sebab nak kejar masa gi amik borang nikah kat Pejabat Agama berdekatan sekolah Penang Free School..nasib baik sempat..saya sampai kat sana dalam kul 4.15 and working hour dorang sampai 4.30 jer..nasib baik sangat takde jem apa..hehehe..alhamdulillah...

So, lepas ni, saya nak kena gi buat ujian HIV plak..takpe lah..maybe awal bulan depan lah saya pi buat ujian tu..hahaha..petang ni after keje, nak pi survey kad kawen plak ngan adik..nak snap2 gambar & shortlisted dulu mana2 kad yang berkenan di hati..lepas tu, next week masa turun KL, baru nak discuss ngan Zaidi..mana yang kami sama2 berkenan, baru la saya proceed dengan penempahan kad sejurus selepas itu..hihihi.. ^_^

Erk?? agak lewat kan saya tempah kad compare to others B2B...huhu..takpe lah..still under control lagi..saya budget, dalam tempoh sebulan dah leh siap..so, planning saya, minggu terakhir bulan 10 ni siap menempah kad, then, penghujung bulan 11 siap lah kot..paling2 koman pun, awal bulan 12 dah dapat kot..haa..elok sangat lah tu..lepas tu, leh saya lipat2 kad & post kepada kenkawan mana yang tinggal jauh2 tu..hehhee..even saya nyer planning agak slow & lewat, tapi saya suke..sebab rasa macam masa tu elok2 jer..takde lah kad2 tu dok terperap lelama sangat kat umah tu nanti..dapat2 jer, terus edar pada sanak sedara, sahabat handal...kan? kan?? nak letak ribon?? hurmm..akan di pikir kan..kalu rajin, letak...tapi, memandang kan masa macam tak mengizinkan, maybe saya akan pilih design yang just nice even without any ribon..heee..budget tak besar pun untuk kad kawen ni..sebab saya rasa, kad ni lepas majlis, tak ramai kawan2 or orang2 yang simpan buat kenangan..kan?? kan?? jangan cakap tak plak eh..sebab saya rasa, majoriti memang tak kan simpan..hahhaa..saya?? saya simpan kad kawan2 yang mana saya rapat jer..memilih betul kan..hahahaa..bukan apa..senang nanti saya nak check balik dah brapa tahun kawan2 saya ni kawen & so on..hahahaa..joking2..saya memang saje suka simpan..buat kenangan... ^_<

Thursday, October 13, 2011

NaSi ArAb....

As-salam ladies, ^_^

Apa yang saya nak buat eh?? keje yang tinggal, memerlukan my supervisor Theena & Gin's help..tapi Theena ari ni MC..Gin plak, macam belum datang keje..so, takpe lah..sambil menunggu Gin, baik saya mengarang lagi 1 entry..hahhaa..saya lupa nak update pasal nasi arab nih..Zaidi la dok cakap kat saya, nasi arab ni sedap...saya pun, apa lagi..memang pantang dengar perkataan sedap...sure saya nak rasa punyerr...kih3x..last month, masa saya turun sana, saya taknak lepas kan peluang untuk menjamah nasi arab ni..ni adalah my 2nd time..1st time dulu tak bes nak cite..sebab ada perselisihan paham sket berlaku antara saya & Zaidi..so, jadi macam tak bes sket untuk di kenang..so, kami plan untuk gi makan lagi skali dengan mood baikkk punyee..kih3x.. =D

Nasi ni memang sedap sesangat..saya leh makan nasi tu banyak2...sebab beras dia tu kot..ringan jer rasa..beras dia panjang2 & nipis2..beras mathi kot orang cakap...hihii...pastu ari tu, kami order set yang untuk 2 orang makan..1 pinggan besar, and ada ayam besar kat atas dia..pastu, kat dasar nasi tu ada roti arab..wah...dalam 1 set tu, macam 3 in 1 plak..ada roti, nasi & ayam..kih3x..harga dia, RM25...ok la kan price dia..sebab memang puas pun makan..saya & Zaidi plak, tak berebut bahagian ayam..sebab nyer, saya ni jenis suka bahagian dada & Zaidi plak suke bahagian paha tu..kikiki..so, nanti kalu beli ayam untuk di masak kat umah, memang dah tau dah bahagian memasing..hahahaha...


cuba tengok tuh..nyummy...!!

ni plak en Zaidi saya..banyak kan nasi tu.. ^_^
 Erk, terus teringat kat nasi arab..macam nak gi makan lagi la kat situ..tapi..tapi..tapi...saya sekarang tengah on diet..adehhh..camne nih???? tak kan nak kena tunggu lepas kawen kot baru leh makan?? alaa.....sedih nyer..miss u lah nasik arab... ;p

KhAmIs YaNg InDaH...

As-salam ladies, ^_^

Khamis sudah...yeayy!! Esok Jumaat...alaa, kalu nak ikut kan, esok after keje, saya dah nak berangkat ke KL sudah..tapi, cancel plak...cedihhh... :'(

Takpe2..ala,lagi seminggu jer..bukan ke masa sekarang di rasa kan macam sangat2 cepat? huhu...nape ek? dah nak kiamat ke? sebab, salah 1 tanda2 kiamat ialah kita dapat rasa kan masa seakan cepat berlalu...huuhu..takut bila dengar kiamat..saya tak dapat bayang kan macamana lah keadaan dunia masa tu..bagaimana kah keadaan yang maha dasyat tu akan berlaku..gunung ganang hancur menjadi debu..lautan bergelora & membanjiri dunia ini..perasan tak kawan2, yang paras air laut semakin meningkat?? huhuu..gerun nyer saya dengar..sesak rasa dada nih...huhuu...so kawan2, slagi kita bernyawa, mari lah kita perbanyak kan amalan kita..sentiasa lah mengingati Allah...bertaqwa lah kepada-Nya...insyaAllah..mudah2han kita berada di bawah rahmat-Nya..amin..amin..

Hurmmm, ari ni, saya kena balik awal sket..dalam 3.40 macam tu nak kuar opis dah..sebab saya nak gi Pejabat Agama..amik borang nikah..hope sangat saya sempat sampai sebelum opis Pejabat Agama tutup..huhu..risau gak..kena amik minggu ni jugak..sementara Theena pun MC ari ni & also, projek belum start..kalu dah start nanti, dah susah dah nak excuse balik awal macam ni..haihh..kadang2 terpikir, bila la projek saya ni nak start?? lepas Deepavali ni ke?? ari tu cakap, lepas raya..ni dah lebih sebulan dah..tapi, blum ada pape khabar lagi tentang projek saya..saya bukan apa, takut2 nanti busy & pressure sangat..yelah, saya kan blum cekap lagi dalam bidang layout ni..kot2 dorang push suh siapkan mengikut due date, mau nyer saya tak kalut?? tup2 kuar habis jerawat kat muka..dah la nak kawen..adehh..risau2..huhu..

Ok lah kawan2..saya nak tengok2 keje saya jap..later, saya sambung untuk entry seterusnya k.. ^_^

Wednesday, October 12, 2011

CaNcEL PLaN to KL tHiS WeKeN...

As-salam ladies... ^_^

Today is already Wednesday..jap jer kan...and also, bulan 10 ni pun dah nak habis separuh bulan dah pun..cepat betul masa berlalu.. ^_^

Owh, berita sedih..berita sedih...adehhh..semalam, Zaidi bagitau yang maybe dia busy sampai ke ari Ahad ni sebab dia kena bagi training kat orang..uhuk3x..kan?? kan?? kan saya dah cakap..kami ni memang tak leh plan pape punya..plan bole..tapi tak leh mengharap sangat yang plan yang kitaorang buat tu menjadi..nasib baik kali ni saya dapat trima dengan baik & cuba memahami keadaan dia yang stress bekerja tuh..huhu..takpe2..it's ok Ruzanna..next week still ada lagi..ni kira dah masuk 5weeks tak jumpa...lebih kurang sebulan lebih dah..tapi takpe..relax ajer..heee...lagi pun, bukan sengaja pun..hal keje ni memang kita takleh nak buat apa...huuu...

So, apa plan saya minggu ni?? hahahaa..sambung mengemas lagi la nampak nyer..takpe2..saya pun ada banyak keje yang nak di settle kan kat sini..lagi pun, next week dah gaji..so, kalu jumpa next weken, leh la saya tambah sket barang hantaran untuk di beli..maybe kasut kot..heee...ayah plak, suh saya gi amik sendiri borang nikah kalu saya free..sebab, next week saya nak terus pass borang tu kat Zaidi..senang..kami pun, bukan nyer jumpa selalu2..adehhh..tetiba teringat pasal temuduga ngan tok kadi...seram jer rasa.. (-_-")..kat penang ni, bukan lelaki jer yang kena soal ngan tok kadi..perempuan pun kena..tapi, akan di soal di pejabat agama..bukan masa time nak nikah tu..huhuu..nape la saya selalu rasa cuak kalu dengar jer perkataan INTERVIEW?? huhuu..dari dulu camni tau.. (-_-")

Tuesday, October 11, 2011

KL...HeRe I CoMe...!!!

As-salam ladies... ^_^

How are you today?? Fine?? Ok lah, saya harapkan semua orang ok.. ^_^
Sekarang ni kat Penang, asyik hujan jer pagi2..tapi, time nak kuar gi keje tu dah renyai2 lah..cumanye, membuatkan saya rasa tersangat lah liat untuk bangun..hahaha... =D

This weken, insyaAllah saya jadi kot turun KL..sebabnya, Zaidi cakap, dia kena bagi training tu ari Jumaat & dia tak payah turun Kertih as we judge before..alhamdulillah..dapat lah kami jumpa & membeli belah sedikit untuk barang2 hantaran kami yang masih belum settle.. (-_-")

And also, saya tak sabar nak jumpa my bam bam..si tomel Afiq Naufal saya tuh..rindu sesangat kat dia..uhuk3x..ntah2 dia dah lupa balik kat makngah dia yang comel nih..(perasan)..ibu dia plak, mintak pengeras..(my sister nak murtabak cream crackers & puding caramel) sebagai ganti nak pinjam anak dia bawak jenjalan..apa daa..sepatutnya berterima kasih kat saya..sebab nak tolong jaga anak dia & tak bagi anak dia gi nursery ari Sabtu tu..tapi saya plak yang kena bagi pengeras..adehh...apa leh buat..sayang punya pasal..makngah tak kisah lah Afiq..janji leh bawak Afiq jenjalan..leh merasa macam bawak anak sendiri..kuang3x..praktis2...hahhaa..tapi, dah cakap kat Zaidi dah..kalu Afiq berak, dia yang kena basuh..alasan, sebab Afiq laki..takleh masuk tandas pompuan..kah3x..(yang sebenarnya, saya yang tak pass lagi bau taik Afiq..selalu rasa nak termuntah)..adeh.. (-_-") Hope nanti bila dah ada anak sendiri, saya dapat lalui nya ngan baik..kalu tak, payah lah..nak kena ikat hidung & mulut ngan sumthing..baru bole..tak ke haru...huuu..

Zaidi pun nak jugak Murtabak Cream Crakers tu..kakak nak sebijik 8"x8" punya size tu untuk dia sorang & Zaidi pun nak sebijik jugak..hahaha...semua pakat tak puas kalu bagi sorang separuh.. ^_^ suke bila apa yang saya buat, orang suke makan..rasa puas macamana ntah..hihiiiii..korang dah penah cuba ke resipi rekaan saya tu?? kalu blum, cuba lah buat..ada saya letak kat blog saya nih..rasa2 nyer, ada dalam carta top 3 untuk entry paling famous amos di kalangan entry2 saya yang lain.. ^_^

Ok lah kenkawan..saya stop kat sini dulu k..nanti kalu tetiba rasa nak menulis lagi, saya sambung jap lagi..tunggu ya..!! ^_^

Monday, October 10, 2011

My WeDdInG PrEp

As-salam ladies, ^_^

I'm happy...!! yeayy!! Zaidi dah sampai malaysia semalam...hohoo..seronok sangat rasa..hee...ok2..jap2..nanti saya sambung cite tentang ni eh..nak update tentang timing left as of now..kan saya dah cakap kan..every Monday, saya akan update my countdown right?? hahhaa...so, now, hanya tinggal lagi 2bulan, 4minggu, 1ari = 90ari = 13minggu...oh..hoo..dah jatuh kepada 2months ++ already... ^_^

Persiapan?? takde update yang terkini..cuma nyer, this week, ada la beberapa progress yang akan saya laksana kan..seperti, hantar baju untuk di tempah..baju for my akad nikah..1-1 nyer baju yang akan jadi kenangan abadi saya..yela, saya tak buat or tak tempah baju kawen..saya cuma sewa ajer..so, saya dah pikir dah..that's mean, saya akan anggap baju nikah saya ni lah sebagai kenangan abadi...baju yang di pakai oleh saya semasa saya diijabkabulkan nanti.. ^_^

Then, this weken, saya akan turun KL..tapi, tak pasti jadi atau tak..maybe ari Jumaat pagi baru leh confirm kan..sebab nyer, boss Zaidi selalu nyer unpredictable..kenkadang tu, tetiba jer kuar kan arahan suh turun Kertih or somewhere else..huhu.. T_T memang takleh buat planning..kalu nak buat pun, bole..tapi tak leh letak harapan tinggi sangat..coz, benda yang kita plan tu sumtimes boleh jadi tak dapat di laksana kan atas sebab urusan keje yang tak menentu..uhuk3x..jangan tak tau..honeymoon kami nanti pun memang tak leh nak booking awal2..memang takde langsung kami terhegeh2 survey package apa semua..when time being, kalu ada rezeki, berlepas gak lah kami ke mana2..kalu tak, terpaksa la postpone or what so ever..adehh..sedih nyer den... T_T

For this month, saya just plan nak settle kan bab sejadah & Quran...so, nanti cuma tinggal 4 dulang hantaran barang jer lagi yang nak di settle kan...owh, kad kawen pun saya plan nak tempah bulan ni gak..samada saya nak pegi buat minggu ni, atau minggu depan..tak pasti lagi..tengok macamana keadaan..nak kena tanya Zaidi dulu samada dia nak ikut sama or dia nak serah kan tugas tu kat saya jer..hermmm..

Ok lah kenkawan..sampai sini dulu kali nih..talk to you soon.. ^_^